ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скулптури от шоколад сътвориха на кулинарния турнир в Панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:23 / 20.04.2012Коментари (0)1869
©
Абстрактна скулптурна композиция от различни видове шоколад сътвори мексиканецът Едуардо Кортес по време на състезанието "Сладкар на България 2012", част от надпреварата за Националната кулинарна купа. Негов конкурент бе изваял копие на прочутата статуя на Венера Милоска също от шоколад. Кошница с цветя, която служи не са украса, а за десерт, бе направил друг претендент за титлата. 

40 от най-добрите готвачи на страната се надпреварват в най-престижното кулинарно състезание у нас. Неговото пето издание се провежда на 20 и 21 април 2012 г. в Международен панаир Пловдив.

В първи кръг майсторите приготвяха тристепенно меню от предястие, основно ястие и десерт, които трябваше да се представят на журито за 2 часа. Радослав Владов реши да експериментира с еленски медальон, в който месото е мариновано в зехтин с трюфели и аранжирано върху гъбено-бобено пюре. Неговият десерт се сервира в кокосов орех, но съдържа и червен пипер. 

Смесването на сладко и солено се оказа една от модните линии на тазгодишното кулинарно шоу. Белгийски шоколад, сладка шопска салата и листа от мента смеси в своя десерт Николай Василев. Неговото филе от див лаврак беше гарнирано с лапад, коприва, авокадо, лайм и бонбони от червен боб с канела и марокански октопод.

Като гледам какво правят майсторите, идва ми и аз да сготвя нещо, каза областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров, който откри турнирите за Националната кулинарна купа на България 2012. Организатори са Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) и Международен панаир Пловдив. 

Над 60 претенденти участват в конкурсните категории "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад хлебар-сладкар", "Пицар & Готвач", "Готвач на България", "Кулинарен отбор на България", "Пицар на България", "Сладкар на България", "Филетиране на риба - сьомга" и "Карвинг". Водещ на шоуто е Ути Бъчваров. Темата на тазгодишното издание е "Български подправки".

Във втория кръг на 21 април готвачите ще работят с продукти, които ще получат в запечатани кашони, и трябва да импровизират рецепти с тях. 

Имената на победителите ще бъдат обявени в 16 ч на 21 април. Надпреварата се провежда и журира при стриктно спазване на правилата на Световната асоциация на готварските гилдии, уверяват от БАПГ. Това събитие стана традиция, която вече ангажира професионалните умения на цялата кулинарна общност у нас, подчерта при откриването на форума Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Тя се завърна
Тя се завърна
16:52 / 27.11.2024
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Напрежение след смъртта на бебе, издъхнало в линейка на път за болницата в Петрич! Бащата с шокиращ разказ за случилото се
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: