ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скулптури от шоколад сътвориха на кулинарния турнир в Панаира | ||||||
| ||||||
40 от най-добрите готвачи на страната се надпреварват в най-престижното кулинарно състезание у нас. Неговото пето издание се провежда на 20 и 21 април 2012 г. в Международен панаир Пловдив. В първи кръг майсторите приготвяха тристепенно меню от предястие, основно ястие и десерт, които трябваше да се представят на журито за 2 часа. Радослав Владов реши да експериментира с еленски медальон, в който месото е мариновано в зехтин с трюфели и аранжирано върху гъбено-бобено пюре. Неговият десерт се сервира в кокосов орех, но съдържа и червен пипер. Смесването на сладко и солено се оказа една от модните линии на тазгодишното кулинарно шоу. Белгийски шоколад, сладка шопска салата и листа от мента смеси в своя десерт Николай Василев. Неговото филе от див лаврак беше гарнирано с лапад, коприва, авокадо, лайм и бонбони от червен боб с канела и марокански октопод. Като гледам какво правят майсторите, идва ми и аз да сготвя нещо, каза областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров, който откри турнирите за Националната кулинарна купа на България 2012. Организатори са Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) и Международен панаир Пловдив. Над 60 претенденти участват в конкурсните категории "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад хлебар-сладкар", "Пицар & Готвач", "Готвач на България", "Кулинарен отбор на България", "Пицар на България", "Сладкар на България", "Филетиране на риба - сьомга" и "Карвинг". Водещ на шоуто е Ути Бъчваров. Темата на тазгодишното издание е "Български подправки". Във втория кръг на 21 април готвачите ще работят с продукти, които ще получат в запечатани кашони, и трябва да импровизират рецепти с тях. Имената на победителите ще бъдат обявени в 16 ч на 21 април. Надпреварата се провежда и журира при стриктно спазване на правилата на Световната асоциация на готварските гилдии, уверяват от БАПГ. Това събитие стана традиция, която вече ангажира професионалните умения на цялата кулинарна общност у нас, подчерта при откриването на форума Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Радина и Деян Донков отново заедно
12:08 / 01.12.2024
Димитър Маринов от филма за Гунди: До три години всичко ще се промени
12:19 / 30.11.2024
От утре проблеми за шофьорите в Пловдивско
20:41 / 29.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета