След година Пловдив трябва да има гражданско летище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:52 / 13.12.2006
1545
Концесията закъснява, защото още не е уредена собствеността на Летище-Пловдив, констатира вчера министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Той отбеляза, че, по инициатива на народния представител от “Коалиция за България” Захари Георгиев, министър-председателят е издал заповед за създаване на работна група, която да определи територията за концесиониране, процедурите за прехвърляне на собствеността на МТ и подготовка на концесионна процедура.

Пистата, пътеките за рулиране и териториите на аеропорта са все още собственост на МО, защото Летище-Пловдив е стратегическо за отбраната и досега ползването му като гражданско беше съвместно с военните, каза министърът. При подготовката на обекта за концесия е важно уточнението на собствеността, заради очакваните инвестиции и до началото на март 2007 г. това ще стане, увери Петър Мутафчиев. Според него до края на 2007-а Пловдив трябва да има гражданско летища.

Строително-ремонтните работи на пловдивската аерогара инспектираха вчера министърът на транспорта Петър Мутафчиев, зам.-министър Юджел Атила и пловдивският народен представител Захари Георгиев. Те обсъждаха възможностите за развитие на летището с изпълнителния директор Пламен Николов. Тази година освен зимните чартъри с туристи за планинските курорти Летище-Пловдив обслужва и десетки пренасочени от Аерогара София полети заради тестването на система за “сляпо” кацане там.

В началото на седмицата пловдивският аеродрум въведе автоматично чекиране на багажа на пътниците. Започнаха и 72-часовите проби на автоматичната лентова система, която отвежда багажа на пътниците от четирите гишета до рентгеновия контрол.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).