След голям екшън и гонка в Пловдив: Полицията хвана престъпник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:08 / 04.09.2023
17239
Неправоспособен шофьор бе задържан след кратка гонка с полицията в Пловдив. Около 8.20 ч. вчера, прилагайки линейния подход на пътния контрол, автопатрул на Първо РУ подал сигнал за спиране със светлинна и звукова сигнализация на движещ по ул. "Скопие“ лек автомобил "Алфа Ромео“.

Вместо да се подчини на полицейското разпореждане обаче, водачът рязко увеличил скоростта, преминал на червен сигнал на светофара и се насочил към ул. "Иван Гарванов“. Там мъжът изоставил колата и побягнал, но веднага бил заловен от последвалите го униформени.

Установена е самоличността му – 32-годишен криминално проявен и осъждан жител на Раковски. Справка в регистрите на МВР показала, че той е с отнето свидетелство за правоуправление в рамките на едногодишно административно наказание.

Пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. За умишленото осуетяване на действията на служителите на реда срещу извършителя е започнато бързо производство по чл. 270, ал. 1 от НК, съставен му е и акт за нарушения по чл. 103 и по чл. 150 от Закона за движение по пътищата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал до Plovdiv24.bg: Натъпкани сме като прасета, ще се задушим...
Пловдивчанин повдигна ризата на мъж, разкри измама на мафията от ...
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в гра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).