Сметището в Цалапица пак залято от Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:44 / 25.02.2006
1295
В резултат на обилните валежи от дъжд и сняг, а също и заради изпускането на язовири, нивото на Марица от снощи рязко се покачи и тази сутрин бродът до сметището край Цалапица осъмна залят от вода. Дежурните сметовозни машини на "Еко Глобал" са били принудени отново да използват обходния маршрут през нивите на Стамболийски, съобщиха от фирмата.

За почивните дни няма да се усетят проблемите, но ако и в понеделник бродът през Марица остане непроходим, ще има неизбежно забавяне в графиците за сметоизвозването - заяви техническият директор Пламен Ризов. Маршрутът на машините се удължава с 25 км на курс, като в последните километри до сметището пътят е тотално разбит и дълбочината на дупките достига 30-40 см. и машините се движаг с 5 км в час. Това води и до разбиване на тежките камиони - пукане на гуми, трошене на амортисьори и т.н.

От "Еко Глобал" напомниха, че от миналото наводнение фирмата е поискала съдействие на всички институции, включително на областния управител Тодор Петков, за да се укрепи обходния път до сметището, което се използва от Пловдив и още няколко общини. Тогава беше съобщено, че държавата е отпуснала към 400 хиляди лева за това, но вече няколко месеца състоянието на обходния път си остава същото.

Неотдавна от Гражданска защита оповестиха, че се очаква повишаване на нивото на реките заради топенето на снеговете и пролетните поройни дъждове. Това предполага, че през следващите месеци бродът до светището периодично ще се оказва под водата и проблемите с извозването на боклука в Пловдив тепърва ще се усетят, предупреждават от фирмите за чистота.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).