Снежната покривка в Пловдив надхвърли 10 см

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:27 / 03.02.2005
3129
Днес Пловдив осъмна под плътна снежна покривка, която продължава да се увеличава и в момента надхвърля дебелина от 10 см. Това е далеч под стойностите, достигнати в Севеоизточна България и планините, но за града на тепетата явлението обилен снеговалеж и трайна покривка е рядко, което, макар че радва децата, създава тревожно усложнена обстановка за движение. Според синоптичните прогнози снегът ще продължи да вали, а температурите на въздуха ще бъдат около нулата, което предполага още по-голяма натрупване на сняг. От фирмите за чистота съобщават, че са мобилизирали всички ресурси за снегопочистването. Няколко пъти тази нощ по улиците на града са минавали снегорини, следвани от пясъкоразпръсквачки и работата продължава. Спирките са почистват ръчно от работници на комуналните дружества. Въпреки това движението е затруднено заради продължаващия снеговалеж и леката мъгла, затова се препоръчва гражданите да избягват излизането с лични автомобили. Възрастните хора също са много уязвими в подобна обстановка.
Напомняме, че почистването пред входове на блокове, къщи, магазини и офиси е задължение на живеещите и работещи в тях граждани.
Пътищата в Пловдивска област са проходими при зимни условия, заснежени и заледени са пътните настилки в цялата страна, предупреждават от КАТ и Пътна полиция и припомнят, че са затворени за целия зимен сезон проходите Твърдишки, Троянски и Върбишки. Временно са затворени от преспи пътищата Раковица – Церова вода – Малчина лъка (Видинско) и Драгоман – Малево (Софийско). Всички автомобили да са с вериги, а товарните – с ремаркета и полуремаркета през проходите Шипка, Петрохан, Предела, Рожен, Пампорово, Превала, Дюлински, районите на Самоков, Доспат, цялата Кърджалийска област и по пътищата Кюстендил – Гюешево, Кюстендил – Радомир, Кюстендил – Дупница, Сливен – Ичера, Сливен – Стара река, Слънчев бряг – Обзор. Товарните автомобили да с вериги, без ремаркета и полуремаркета в района на Тополовград и по пътищата Благоевград – Старо лисичково, Гоце Делчев – Катунци, Якоруда – Юндола, Брезник – Трън, Пещера – Батак – Доспат и Харманли – Тополовград. Товарните автомобили да са с вериги през Прохода на републиката. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета по пътищата Белово – Юндола, Велинград – Сърница, Велинград – Юндола – Аврамови колиби и Ракитово – Батак.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).