Социалистки инициираха дискусия за детската агресия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:22 / 02.06.2009
1818
Как да преборим агресията у децата дискутираха на Кръгла маса жените социалистки в Международен панаир - Пловдив. В дискусията под надслов "С грижа и обич към нашите деца" се включиха председателят на Обединението на жените социалистки в Пловдив и депутат Атанаска Тенева, евродепутатът Атанас Папаризов, зам.-председателят на БСП в града Георги Гергов, зам.-кметът Ганчо Колаксъзов, представители на БЧК и правораздавателните органи, психолози и педагози.

Децата са нашето огледало, ние сме агресивни и затова те са груби, с викове отстояват позицията си. Страшното е, че и момичетата са не по-малко агресивни от момчетата. Когато децата са жертви, те много често се превръщат и в насилници, отчете Атанаска Тенева факти от последно проучване. Според Георги Гергов семейната среда е факторът, който определя бъдещата социализацията, защото децата се учат от родителите си. Съветничката от левицата Марияна Алексиева съобщи, че предстои да заработи обществен съвет за децата и предложи следваща кръгла маса на тема "Подрастващите и съвременните комуникации".

Таня Караиванова, преподавател в ОДК - Пловдив, подчерта, че любовта на родителите е основополагаща, а извънкласните форми на обучение са могъщо средство срещу агресията. Доц. Димитър Станков изтъкна ролята на спорта за формиранто на личността и екипното повдение. Педагозите, които се включиха в дискусията, отбелязаха, че преодоляването на проблема изисква институционална и обществена подкрепа.

Колаксъзов предложи да се обсъди и темата за трафик на хора. Пловдив и региона са на кръстопът и много от децата са потърпевши. Евродепутатът Атанас Папаризов повдигна въпроса за децата с увреждания и отношението на Европа към тях. Таня Георгиева от БЧК се похвали, че всеки ден идват млади хора, които искат да работят за деца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).