Сом за 50 лева е хит под тепетата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:58 / 02.12.2006
6399
Приготвянето на сом за никулденската трапеза е последният хит под тепетата, съобщиха търговците на риба. Няколко дни преди празника магазините в Пловдив са заредили не само с шарани, но и с живи сомове, които се харчат по 9 лева килото. Мустакатите риби обаче са минимум 4-5 килограма, затова мераклиите да ги видят на трапезата си навръх Никулден трябва да приготвят поне 50 лв. Филето от сом е на цена 12 лева. Живият шаран пък се харчи по 3,80 - 4 лв. килото, като рибите са около 2 кг. Противно на очакванията цената му падна с 10-20 ст. през последните дни, обясняват продавачите. Чистеният шаран се продава по 6 лв., а пържолата от същата риба е 6,80 лв. килото. "Зареждаме от язовири в Ямболско, където водата е много чиста", твърдят магазинерите. За клиентите с най-малки възможности, които също искат да се облажат с риба за празника, търговка на Четвъртък пазара предлага глава от сом за рибена чорба на цена от левче за кило. Към нея върви като бонус и глава от шаран. За 1,50 може да се купи килограм дребна каракуда, по толкова се харчи и цацата.

В Пазарджик най-много се купува опакован и изчистен шаран. Килото излиза 4,90 лв. Същата е цената и на разфасован на филии толстолоб. Шаранът филе пък струва с левче по-скъпо. Край шосетата все още има и бракониери, които предлагат разнообразна речна риба. Обикновено това са каракуди и червеноперки, които се пласират за по 2 лева килото. Информацията е на вестник "Стандарт".

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).