Спасиха на косъм апетитен имот в центъра на Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (6)
09:41 / 20.06.2024
6491
Три точки от дневния ред на пловдивския общински съвет отпаднаха и няма да се разглеждат на днешната сесия, предава Plovdiv24.bg.

Две от точките са оттеглени вчера от кмета Костадин Димитров, който е вносител на предложенията. Едното касае изработване на ПУП за нов път в кв. "Прослав", а другото - отдаване под наем на пазара в кв. "Столипиново".  

Третата точка, която отпадна, е за прекратяване на съсобственост като се продаде общинската част от 3/5 в имот на ул. "Трайко Китанчев" 2. Както Plovdiv24.bg съобщи още вчера, живущите на пл. "Кочо Честименски" №1 внесоха възражение срещу продажбата на общинските дялове в парцела. Хората изтъкват, че районът е гъстонаселен, а с продажбата ще се разреши строителството на 7-етажна кооперация. 

Официално предложение точката да не се разглежда направи съветникът Слави Георгиев. "Когато говорим за борба с презастрояването, трябва да знаем, че презастрояването е в залата тук. Миналия мандат успях да попреча да се случи това застрояване, надявам се и в този да стане" - каза Георгиев и се обърна към кмета с думите: "Г-н Димитров, внимавайте, когато подписвате и разпределяте подобни предложения. Главният архитект каза, че районът на ул. "Трайко Китанчев" е предастроен, има и друго решение". 

Отпадането на точката за малко да не се случи, тъй като при гласуването събра 26 гласа "за", 3 "против" и 8 "въздържал се". От ГЕРБ незабавно поискаха прегласуване и с 30 "за", 3 "против" и 9 "въздържал се" предложението на Слави Георгиев беше прието.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Томи Бозвелиев е загиналият шофьор от жестоката катастрофа в Плов...
Мъж събори с ритник камера на КАТ в Пловдив
Три великолепни същества се родиха в Природонаучния музей
Производител от Пловдивско: Толкова лоша година като тази не е им...
В Пловдив избират новия шеф на БЛС
Районните кметства в Пловдив търсят служители, обявили са и какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).