Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:57 / 29.08.2024
1453
МултиХоум е специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради в рамките на Международния технически панаир. Организатори на изложбената площ в Палата №6 са Търговско-Промишлена Камара – Пловдив, Община Пловдив, Съюз на асоциациите на собствениците в България и Куадро Синерджи ООД. От 25 до 28 септември посетителите ще открият подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

Специализирани в строителството, ВиК и ОВК компании демонстрират най-съвременни решения за реновиране на домовете. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии; топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради; климатизация и вентилация, термопомпени системи; фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради; строителство с близо до нулево потребление на енергия и по международно признатия стандарт PassivHaus. Топографско заснемане на сграда с дрон ще покаже в откритата площ на изложението Енергийна Агенция Пловдив. Енергийни и финансови експерти, представители на местната власт и специалисти по етажна собственост ще разясняват подробно възможностите за сдружаване на собствениците в многофамилни сгради, за енергийно обследване и термографско заснемане, за финансиране на проекти за сградно обновяване.

Секторът крие огромен бизнес потенциал за развитие в следващите години, посочват организаторите на специализираното изложение. По тяхна информация в Пловдив има 19 хиляди жилищни сгради с близо 150 000 жилища. От 2012 година досега са обновени 165 и 63 одобрени т.е. 0.8% от всички жилищни сгради и нито една не е реновирана със собствено финансиране. Темата за сградно обновяване на Пловдив трябва да започне да се обсъжда сериозно, а диалогът между всички заинтересовани страни ще започне на Международен технически панаир 2024. Проектът "МultiHome", съфинансиран от ЕС, е предназначен да стимулира този процес в региона.

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
19.04.2024 Експерт: Санирането в момента е далече от истинското саниране
06.03.2024 След спор за табелки с имена: Две парламентарни комисии приеха предложението на ГЕРБ, свързано със санирането
03.05.2023 Близо 2000 са санираните блокове от 2015 г. насам
15.11.2022 Променят изискванията за саниране на сградите
11.10.2022 Близо 93% от жилищните сгради имат нужда от енергийно обновяване
14.01.2018 Затягат контрола при санирането на сградите, скастриха общините
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена
Пловдив се включва в глобално събитие, обединяващо хора от цял св...
Деца намериха портфейл в парк "Белите брези", издирва се собствен...
Шофьорка, убила дете на пешеходна пътека в Пловдив: Признавам се ...
Служителите на Областна администрация Пловдив слязоха от автомоби...
Момиче краде капачки от автомобил, камера засне всичко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).