Спешна помощ става част от Окръжна болница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:03 / 24.01.2007
1812
Пловдивският Център за спешна медицинска помощ от преминава от днес на подчинение на бившата Окръжна болница. Служителите на Спешното приемно отделение стават част от персонала на болницата, а досегашната Бърза помощ ще поддържа единствено линейките и ще координира обслужването на повикванията.

Работата на дежурните екипи ще се сведе до максимално бързо извозване на пострадалите пациенти, предвижда промяната, която е заложена в Националната здравна стратегия за периода 2007- 2012 година.

От юли 2000 година досега спешните центрове в страната съществуваха като самостоятелни здравни звена със собствен бюджет, екипи и автомобили. Заради сравнително ниското заплащане обаче текучеството, особено сред лекарите, продължава, а центровете не могат да се самоиздържат.

Преминаването на Бърза помощ на наше подчинение със сигурност дава шанс за увеличение на възнагражденията на персонала, коментира изпълнителният директор на Окръжна болница доц. Георги Йорданов. Той посочи, че от днес Окръжна болница реално стартира 24 часово спешно медицинско обслужване на пациентите. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).