Спешно обезопасяват Младежкия хълм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:52 / 25.01.2006
1091
Постоянната общинска комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи (ПОКЗНБАК) проведе днес (25.01.2006 г.) извънредно заседание, свързано с възникналата опасност от падащи скални късове от южната страна на Младежкия хълм.

Членовете на комисията бяха запознати с констативен протокол, изготвен след проверка от общински експерти, проведена на място на 20.01.2006 г. Комисията е констатирала, че откъснати скални маси с големина 15-20 м3 са затрупали пешеходната пътека на средното ниво на тепето (бившата кариера), като част от тях са паднали на около 100 м надолу по хълма. Скални късове са разпръснати на площ около 5-6 дка. Над образувалия се от ерозионни процеси улей след срутването се е получила козирка с множество напукани и разместени скали. Има предпоставки за нови свличания през следващите месеци, което застрашава сигурността на преминаващите в близост граждани.

Това наложи днес ПОКЗНБАК да вземе следните решения:
Незабавно да се сигнализира опасния участък с предупредителни табели и ленти. Изпълнението ще е от ОП “Паркове и градини”, а контрол ще изпълняват район “Централен” и Гражданска защита.

Възлага се спешно чрез зам.-кмета А. Славов изготвянето на проект и количествено-стойностна оценка за обрушване, разрушаване и транспортиране на големите скални отломки и обезопасяване на мястото. Веднага след изготвяне на проекта ще бъде открита процедура по ЗОП за избор на изпълнител.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).