Спортен бос и бизнесмен от Пловдив уличени в документни и финансови измами

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:06 / 29.11.2004
1680
Прокуратурата в Пловдив ще поиска днес постоянно задържане в ареста на президента на спортен клуб "Атлетик-Спартак" Андрей Георгиев. Той бе задържан за тегленето на кредити с фалшиви документи. Установено е, че са изтеглени 15 заема за близо 120 000 лева общо като нито един от тях не е погасен, съобщава в-к "Монитор". 41-годишният пловдивчанин изработвал служебните бележки, с които удостоверявал местоработата на кандидатите за кредити, с фалшиви печати на държавни ведомства, фирми, полицейски управления, банки, поделения на армията За всеки комплект той вземал по 1000 лева комисионна. Част от кредитите са получени от безработни или от хора без имоти. За това сега банките не могат да си вземат парите дори принудително.
Преди половин година пак в Пловдив полицията разкри друга серийна измама с кредити, припомня вестникът. В нея участваха счетоводителка, медицинска сестра, две санитарки от Психодиспансера и техни приятелки. Колективът бе успял да изтегли от седем банки общо 95 000 лева.

За финансови измами е задържан и пловдивският бизнесмен Георги Попов, известен с прякора Шалчето заради любимото си допълнение към тоалетите и поршето, което често сам управлява. Срещу Шалчето има данни, че е продал една от фирмите си на подставено лице, след като преди това натрупал задължения от 960 000 лева. Бившата му съпруга Мария Герджикова-Попова е арестувана преди дни за източване на ДДС чрез мрежа от кухи фирми. В мезонета й на ул."Никола Караджов" в Пловдив полицаите са открили чували с фактури, 18 печата на различни фирми, валута и около 80 000 лева. Доказано е, че съпругата е регистрирала десет фирми на името на шестима цигани от Асеновград. Личните им данни били събирани от посредник, който се представял на мургавите като социален работник.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).