Спре ли вятъра крийте се

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:47 / 15.12.2005
2745
Както Plovdiv24.com вече писа вчера Пловдив бе обгазен. Двойно бяха завишени пределните норми на серен диоксид в центъра на града. Замърсяването на въздуха бе в резултат на изхвърлянето на газове и въглища, уточняват от еко-инспекцията. По-важното в случая е, че подобно обгазяване е изключително опасно за голяма част от населението. От Инспекцията по опазване на околната среда са направили няколко измервания на нивото на серен диоксид, като в 15:00 окончателно е установено, че нормите надхвърлят над 2 пъти допустимите.

С близо 2 часа закъснение (по информация на радио Пловдив) дежурните в Инспекцията по опазване на околната среда решават да уведомят инстанциите и малка част незнайно как подбрани медии за замърсяването. По този начин до късно вечерта пловдивчани се питаха на какво се дължи влошеното качество на въздуха и дали е опасно за самите тях. Други пък смятаха, че медиите, пуснали информацията лъжат обществото.

Специалистите отдават случилото се на безветрието обхванало района. В близко бъдеще е доста вероятно ситуацията да се повтори. Оказа се, че не може да се разчита на отговорните органи да информират медиите. Затова, пловдивчани, усетите ли пълно безветрие и специфична миризма на изгорели въглища в атмосферата скрийте се и затворете плътно прозорците. Подобни замърсявания са изключително опасни за деца, астматици и хора, страдащи от сърце.

Виж коментарите (4)

Още по темата (5):
27.12.2005 Отново обгазяване над Пловдив
22.12.2005 Край на обгазяването
21.12.2005 Отново обгазяване на Пловдив
15.12.2005 Обгазяването над Пловдив се е разсеяло
14.12.2005 Пловдив беше обгазен
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
"Хеброс бус" напът да затрие още две линии в Пловдив
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).