Спряха вноса на месо за пловдивския пазар произведено 84-та

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:17 / 30.01.2006
1166
Внос на 75 тона старо говеждо месо от Гърция задържаха митнически инспектори на ГКПП-Кулата. По предварителна информация месото е произведено през 1984 година в страна член на ЕС. На 26 януари, при проверка на три контейнера, собственост на българска фирма вносител, митническите служители се усъмнили в качеството и годността на превозваната стока – говеждо месо.

Стоката е задържана на терминал, в момента се извършва щателна митническа проверка съвместно със служители на Националната ветеринарно-медицинска служба за установяване качеството на месото, съобщи началникът на Митница “Кулата” Николай Шушков. Националната ветеринарно-медицинска служба е поискала от фирмата вносител всички сертификати месото, съобщи директорът на службата Жеко Байчев. Ако бъдат представени автентични сертификати, месото ще бъде изследвано за остатъци на вредни вещества и за наличие на заразни болести. Според информацията месото е било предназначено за пловдивския пазар.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).