ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стачкуваха социалните работници в Пловдив и Пазарджик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:52 / 23.01.2007Коментари (4)1162
Около 100 социални работници във всички пловдивски райони и от отдела за закрила на детето се включиха в едночасовата предупредителна стачка, организирана от КТ"Подкрепа". Сред поставените искания са осигуряването на нормални условия на работа в социалните служби, 50-т процентно увеличение на възнагражденията им, също заплащане на извънредния труд, който полагат ежедневно, заради увеличения обем на работа. С декларации протестът на пловдивчани са подкрепили колегите им от седем градове от страната. Според регионалният лидер на синдиката Атанас Кръстев, въпреки че е спазена законовата процедура за провеждането на предупредителната стачка, гладният експерт в социалната служба на район "Северен" Дора Русева е оказала административен натиск върху подчинените си, в опит да възпрепятства нормалното протичане на протества. Заради действията й ще бъде сезирана прокуратурата, също министър Масларова, която е поканила на разговори утре представители на протестиращите социални работници и на КТ"Подкрепа". В Пазарджик над 30 служители от общинската дирекция Социално подпомагане също протестираха тази сутрин за 1 час на работните си места. Стачката е символична, предупредителна заяви Пиляна Райкова - лидер на синдикалната организация на КТ "Подкрепа". Исканията им са за по-високи заплати и подобряване условията на работа ще бъдат изпратени до Националната агенция за социално подпомагане- заяви още Лиляна Райкова. Въпреки едночасовия протест тази сутрин не бе прекратено напълно обслужването на инвалидите, които до края на месеца трябва да подадат документи за интеграционните добавки.Останалите 25 души от екипа на дирекцията продължиха да обслужват гражданите. За утре е насрочена среща на социалните работници с министър Емилия Масларова. От синдиката в пазарджик заявиха, че ще обявят по нататъшните си действия след приключването на преговорите. Информацията е на радио Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
работещ в соц. служб
на 25.01.2007 г.
0
 
 
Не съм от пловдивската дирекция, но и при нас не достигат и на мястото на напусналите не се назначават други или това става след половин или една година. Затова не може да се обслужват нормално нуждаещите се от това. Също работиме в барака която няма никакви условия за нормална работа.
майка
на 25.01.2007 г.
0
 
 
соц.работници също имат семейства госпожо, но ежедневно те работят във вкъщи до след полунощ. Как мислите че техните деца, съпрузи и съпруги приемат тази работа.В края на месеца при нас не остават хора които при подадена молба за някой вид помощ да не е обработена.Вие след работа се прибирате вкъщи и си вършите домакинската работа, обръщате внимание на децата си , а социалната работничка е винаги на пружини до 21 ч.приготвя вечеря, пуска пералня и т.н., а след това започва да работи по молбите които трябва да обработи за да не останат такива като Вас без пари. При нас един соц.работник 290лв. основна заплата която след облагане остава по малко и съпругът и ако е безработен или на минимална заплата как мисилите свързват двата края. Ежедневно са псувани, обиждани а някои и бити Вие бихте ли издържали? Не може да давате оценка на работата ни без да стезапозната с трудностите които имаме.
ХХL
на 23.01.2007 г.
0
 
 
И ние имаме този проблем, съпругата ми ходи поне 4 пъти и не можа да подаде документи, добре че не работи обаче, иначе не знам как ще стане това с детските. Утре пак ще ходи и лошото е че ходи с малката, а времето се разваля.
отчаяна жена
на 23.01.2007 г.
0
 
 
Като продължават да ни обслужват защо има толкова големи опашки, два пъти отсъствам от работа и не мога да подам документи за детскити надбавки, колко дни ще трябва да отработвам за да подам тези проклети документи. И защо тези за социалните помощи не са отделени на отделни гишета??? Ние майките също искаме да получаваме детски, а от пенсионери не можем да се доберем до гишетата и само ни навикват дъртаците. Да си оправят начина на работа и да си регулират потока от хора и тогава да имат претенции за заплати!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
Шофьор загина след удар в стълб на бул. "Мария Луиза"
Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: