Станаха ясни купувачите на атрактивни държавни имоти в Пловдивско

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
17:25 / 17.09.2024
13758
Известни са новите собственици на два държавни имота в Пловдивска област, които бяха пуснати на търг в началото на септември. Единият от тях е в родопското село Дедово, а другият - в Калояново, предава Plovdiv24.bg.

Фирма с регистрация в пловдивското село Златитрап спечели търга за бившата база на БДЖ в родопското село Дедово. "Инвестор" ЕООД е предложила 180 846 лв. и с тази сума е спечелила преднина пред опонента си от село Брестник "Вендис БГ" ЕООД. Атрактивният имот в местността "Буче" на родопското село е с обща площ 2743 кв.м. В описанието не фигурират бунгалата, които са разположени върху терена. Началната цена за наддаването започна от 53 190 лв. без ДДС, като стъпката бе 5319 лева без данъка. 

Фирма "Инвестор" ЕООД се занимава основно с ресторантьорство, хотелиерство и туризъм. Управител и едноличен собственик на капитала е Георги Георгиев. Предприемачът е свързан с 12 фирми, в шест от които е едноличен собственик на капитала или е съдружник. На другите шест е управител и сред тях е "София асфалт" ООД, която направи ремонта на бул. "Хаджи Димитър", а в момента работи по ул. "Царевец" в Пловдив.  

Новият собственик на другия държавен имот - складова база на територията на гара Калояново, обособена част от имуществото на ВМЗ - Сопот, е фирма "Василев Брю" ЕООД със седалище в с. Житница. Тя е била единственият кандидат за терена с площ от 6852 кв.м. Обявената начална тръжна цена бе 400 000 лв. без ДДС, с 20 000 лв. стъпка за наддаване. "Василев Брю" предлага сума от 420 000 лв.

Едноличен собственик на капитала и управител на дружеството е Иван Атанасов Антонов. Той е собственик и управител и на "Бяло камъне хънтинг" ЕООД. В миналото е бил съдружник и управител в месарската фирма "Деликатес 2". 

"Василев Брю" ЕООД се занимава с проектиране, строителство, монтаж и експлоатация на фотоволтаични инсталации и съоръжения, както и на други инсталации от възобновяеми енергийни източници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин повдигна ризата на мъж, разкри измама на мафията от ...
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в гра...
Лъжи, амфети и сълзи белязаха делото на Метин, убил човек на пътя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).