Стартира фестивалът "Международни фотографски срещи" Пловдив 2012

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:12 / 10.10.2012
978
Деветнадесетото издание на ежегодния фестивал на фотографията в Пловдив - Международни фотографски срещи, стартира в петък, 12-ти октомври 2012 година, от 17.30 часа в Балабановата къща. Традиционно той се провежда през месец октомври в експозиционните пространства на Старинен Пловдив, Градска художествена галерия, Дружество на пловдивските художници, артгалерии и пространства. Организатор е Община Пловдив, фондация "Пловдивско фотографско средище" и Общински институт "Старинен Пловдив".

Основната идея за тазгодишното издание на фестивала "Академична сцена" е фокус да бъдат различните творчески практики, теоретични и изследователски платформи на академичната и студентската общност в областта на фотографското изкуство. Ориентацията на фестивала именно към този сегмент от образователната система в областта на визуалното е продиктувана от желанието да се отдели специално внимание на образователните програми в сферата на художествената фотография като основа за бъдещо професионално и творческо развитие на студентите, да се обмени педагогически опит и идеи между изявени преподаватели в областта на фотографията, да се осъществи творчески и педагогически обмен между сходни висши учебни заведения по изкуствата от България и чужбина, да се предостави възможност за творчески дебют на студенти по фотография в неповторимата атмосфера на експозиционните пространства на къщи в Стария град и галериите в Пловдив.

"Академична сцена" Международни фотографски срещи, октомври 2012, е финалната част от осмото издание на Есенния салон на изкуствата в Пловдив, който се организира ежегодно от Община Пловдив и в който са включени множество фестивали с международно участие, изложби, концерти, театрални и оперни представления и други събития.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).