Стартира кампанията "Лист по лист 2012"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:46 / 31.10.2012
1402
Община Пловдив - дирекция "Спорт и младежки дейности" и Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ стартират кампанията "Лист по лист 2012". Повече от 8 100 ученици от 13 учебни заведения в Пловдив ще се включат в екологичната благотворителна инициатива по събирането на хартия от 05 до 09 ноември. В седмицата от 12-ти до 16-ти ноември включително ще се състои извозването на събраните количества от учебните заведения. 

Пунктовете са 13 и са в: ЧПГ "Класик", ОУ "Васил Петлешков", ПГСАГ "Арх. Камен Петков", СОУ "Свети Седмочисленици", ПГХТТ, СОУ "Найден Геров", ОУ "Райна Княгиня", ОУ "Душо Хаджидеков", СОУ "Св. Климент Охридски", ОУ "Стоян Михайловски", ОУ "Д-р Петър Берон", ПГЕЕ, ПГТ "Гоце Делчев". Всеки който желае може да се включи като събере стара хартия, позвъни на съорганизаторите от НАРД и поръча извозване на папиросите. Община Пловдив и НАРД ще осигурят транспорт за събраното количество хартия от всички включили се в кампанията. 
 
"Целта на "Лист по лист 2012" е да популяризира "зелената идея" сред подрастващите в града под тепетата, чрез организирането на мащабно събиране на употребявана хартия", заяви координаторът на НАРД Вера Кирилова. 

Първите три училища, събрали най-много хартия /спрямо броя на учениците в училището/, ще получат и специалните награди на организаторите. Сред тях са среща на участниците с рап певеца Устата, пълна организация и реализация на спортен празник в даденото учебно заведение и осигуряване на спортни уреди за физкултурния салон на училището. Резултатите за събраните средства и хартия, ще бъдат обявени на 21-ви, когато ще стане ясно и училището победител в кампанията. 

Събраните средства ще бъдат дарени на 4-годишния Деян Юруков, който страда от рядкото двигателно заболяване - артрогрипоза и има нужда от ежедневни грижи, физиотерапия, операции и лечение.

Кампанията "Лист по лист 2012" се осъществява с подкрепата на Национален алианс за хора с редки болести, Областен информационен център, Фондация "Виртуална помощ", ПапирБГ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).