Стартира програма ”Развитие на човешките ресурси”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:36 / 14.08.2007
639
Стартира оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", чиято цел е повишаване производителността и адаптивността на заетите. Информационният ден ще се проведе утре от 11.00 часа в Сдружение „Регионални научно-технически съюзи" Дом на науката и техниката, ул „Гладстон" № 1.

Работодателите ще получат информация за Схемата за отпускане на безвъзмездна финансова помощ, специфичните изисквания и насоките за кандидатстване, както и разработването на бюджета, какви са сроковете за подаване на проектните предложения и необходимите документи.

Проектни предложения по Програмата BG051PO001/07/2.1-01 "Квалификационни услуги и обучения за заети лица", Приоритетно направление 2 - "Повишаване производителността и адаптивността на заетите"; Основна област на интервенция 2.1 -"Подобряване адаптивността на заетите лица" по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" могат да се подават всеки работен ден до 17:00 часа на 1 октомври т.г. във всички бюра по труда в страната.

Целта на програмата е предоставяне на квалификационни услуги и обучения за заети лица в микро, малки, средни и големи предприятия, с цел повишаване на производителността на труда и създаване на условия за устойчива заетост, а така също и подобряване на адаптивността на заетите лица.

Програмата се фокусира и върху нуждата за подобряване на уменията на нискоквалифицираните възрастни работници, удължаване на активната им трудова дейност и адаптиране към икономиката на знанието.

В програмата могат да кандидатстват образователни институции, обучаващи институции/организации, работодатели, социално-икономически партньори.

Дейностите, които ще се финансират са: предоставяне на обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация, включително въвеждащо обучение на заетите лица; предоставяне на обучение по информационни и комуникационни технологии; предоставяне на чуждоезиково обучение; предоставяне на обучение за придобиване на ключови компетенции; провеждане на съвместни действия на социалните партньори за повишаване адаптивността на заетите лица и предприятия, чрез квалификация и обучения. Общият бюджет на програмата е 35 204 940 лв. Информацията е на агенция Фокус.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата разследва случая с блъснатите в Пловдив майка и дет...
РИОСВ влезе в горелия завод до Пловдив
Борисов от Пловдив: Очаквам хората най-сетне да прогледнат
Доживяхме! Започна изграждането на Югоизточния обход на Пловдив
Лидерът на ГЕРБ: Ако някой ми каже, че е направил повече от нас з...
След 18 месеца Пловдив ще има четирилентов скоростен път


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).