Стават ясни призьорите в третия национален конкурс за поезия "Добромир Тонев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:39 / 15.10.2013
745
Кои автори и творби са получили най-високи оценки от журито в Третия национален конкурс за поезия "Добромир Тонев" ще стане ясно днес, 15 октомври, от 18.30 часа в книжарница "Хермес - Централ", която се намира на адрес гр. Пловдив, ул. "Княз Александър I" № 43 (на Главната, срещу фонтана до общината). 

96 поети от цялата страна на възраст до 45 години се включиха в анонимната творческа надпревара. Жури в състав: проф. Огнян Сапарев и писателите Йордан Велчев и Станислава Станоева вече е определило кой автор най-много заслужава да вземе приза на името на бележития поет, който напусна света на живите преди 12 години. 

Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди за творба, посветена на Добромир Тонев - наградата на Радио Пловдив, екскурзия до Гърция и нощувка и вечеря за двама в хотел "Одеон" в Пловдив. 

За първи път тази година има предвидена награда и за поет студент. Тя се отпуска от Филологическия факултет на ПУ "П. Хилендарски" и ще бъде връчена от Декана на факултета.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).