Стефан Стоянов и Десислава Желязкова се включиха в спортен празник за деца с допълнителни потребности

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:21 / 16.09.2012
1887
С няколко хвърляния в минибаскетболен кош Желязкова и Стоянов дадоха символичен старт на празника, който се проведе на 15 септември на Спортен комплекс "Гребна база". Това е четвъртият поред спортен празник във връзка с интеграцията на децата с допълнителни потребности, уточни координатор на проекта Кремена Стоянова. Тя уточни, че освен забавленията за децата целта е и набиране на средства за изграждане на една зала, която да е адаптирана към децата с увреждания. Залата ще бъде обзаведена така, че тези деца да имат възможност да спортуват, като уредите ще бъдат съобразени с техните нужди за рехабилитация. Отделно тя ще бъде своеобразен център за размяна на уреди и помощни средства, като инвалидни колички, например, допълни Стоянова.

Празникът е проектът за залата се осъществяват със сътрудничеството на спортна програма "Елемента" и младежите доброволци на БЧК. Кремена Стоянова допълни, че залата ще бъде отворена и за всички деца в Пловдив като по този начин възможността на децата с увреждания да играят и спортуват заедно със своите връстници е една прекрасна възможност за тяхната интеграция. Децата в Пловдив, които са с допълнителни потребности, в това число и с интелектуални затруднения, са над 2000 на възраст до 18 години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).