ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Столипиново в Европа": Започват принудителни изселвания на българи в Германия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:56 / 10.09.2024Коментари (7)38321
©
Позиция на сдружението "Столипиново в Европа“, която Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

Бихме желали да привлечем вниманието Ви към планираните изселвания на български граждани в Германия. Преди седмица с нас се свързаха наши сънародници от Дуисбург, които са получили писма от местните общински власти с уведомление, че трябва да напуснат апартаментите си до средата на септември 2024.

Всички засегнати са наематели от улиците Gertrudenstraße, Diesterwegstraße, Pestalozzistraße, Wilfriedstraße, Halskestraße и Wiesenstraße, които са коректни наематели на фирмата Ivere Property Management. Оказва се, че фирмата собственик на имотите, общо около 50 на брой, в продължение на месеци не е изплащала задълженията за ток и вода към общинското комунално предприятие. Сега то възнамерява да спре подаването на питейна вода, което според общинските власти прави апартаментите негодни и води до планирано масово изселване.

Проверките показват, че тази измамна схема, при която фирмата собственик събира суми за ток и вода от наемателите, но не ги препраща към съответните дружества, е реализирана и в други градове в Рур и Тюрингия. Разликата обаче е, че там местните власти са застанали изцяло на страната на засегналите, вместо да използват принудителни изселвания като мярка за ‚решаване‘ на проблема.

Политиките на принудителни изселвания не са новост за Дуисбург. В нашата работа, като дружество за взаимопомощ на мигранти от България и други страни от Източна Европа, ежедневно работим с хора, които са били принудително изведени от домовете си. След падането на ограниченията за български и румънски работници през 2014 г., община Дуисбург въвежда политики на принудителни изселвания с цел да намали броя на обитаеми жилища, които се обявяват за негодни.

От началото на 2014 г. 96 жилища са били инспектирани, като 79 от тях са незабавно затворени. Това оставя хиляди жители, предимно българи и румънци, без подслон. В нашата практика се сблъскваме с изключително тежки случаи, в които невръстни деца, нуждаещи се от лечение, възрастни хора на хемодиализа са насилствено изселвани без предварително уведомление и без предоставяне на алтернативно жилищно настаняване.

Предстоящите масови изселвания ще засегнат над 900 жители на квартала, повечето, от които български граждани, които изкарват прехраната си в Германия, като работници в строителството, доставките и индустриалното почистване. Освен изключително опасните условия на труд те са подложени и на постоянни репресии от страна на местните власти, които под натиска на крайнодесни настроения, се стремят да ограничат правата им и ги държат в изключително неблагоприятни условия на живот.

Като част от сдружението "Столипиново в Европа“, което работи на територията на Дуисбург, Германия, призоваваме за край на принудителни изселвания и достойни жилищни условия за всички жители на квартал "Марксло". Протестът от 05 септември 2024 г. срещу изселванията събра над 400 жители на квартала, включително много от засегнатите български граждани, които настояха за отмяна на репресивните общински мерки.

Ще се радваме, ако дадете гласност на този случаи и перипетиите на българските граждани в Германия, чиито условия на живот и труд често остават извън медийното внимание в България, макар че често се отразяват в немските медии.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Беше ясно, че ще ни ги върна. Въпросът е защо така либералната Германия не ги иска при положение че там в пълно с всякаква сган? Постоянно ни викаха да ги интегрираме, но явно и те не могат и сега ни ги връщат.
+1
 
 
Много готини. Когато им изнася да защитават правата си на "малцинствена група" са цигани. Когато са в Европата - българи. Когато ДПС са силните на деня веднага стават турци, а България се превръща в "умрялата ви държава". Интересно по време на ВСВ дали са били арийци, а веднага след това са искали да им връщат еврейското злато?
+4
 
 
От бай мангал по нагло същество няма където и да е.
+3
 
 
Аз искам да питам - каква организация е това, щом не можете да защити правата на европейските граждани в Европа, да се разбира - циганите в Германия? Явно е организация за влачене на помощи и облаги, но не и реално да се бори с неправомерни действия от страна на държавата!
+8
 
 
ААА сакън,држте си ги!Те са много "хубави" хора!Това ми прилича на чиста дискриминация.Нали Европата е солидарна с всички хора,защо ги гоните?
В сайта ли е проблема или просто са ми спрели коментарите незнайно защо
+7
 
 
Само ние ги търпим. По-голямата част от тях паразитират на гърба на обществото - не плащат данъци, такси, осигуровки, комунални услуги (смет, ток, вода), живеят в незаконни постройки, но пък изсмукват всякакъв вид помощи - детски, социални, ТЕЛК. Да не говорим за битова престъпност, джебчийство, наркотици и т.н. Цели села и градове са пропищели от тях. За тях няма закони. Деца раждат деца. Пазят ги продажни политици, защото им пазаруват гласовете и вредни за нормалния българин данъкоплатец НПО-та. Вече им е втълпено, че те нямат задължения, а само права. Поведението им е все по-нагло и арогантно. Не искат да се интегрират, да спазват закони и да се съобразяват с никой, но всички трябва да се съобразяват с тях.
+8
 
 
Толкова хубави работливи мангали а отвсякъде ги гонят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Художествена гимнастика - състезания и подготовка
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: