ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Строителна бригада" плаши възрастни хора, че ще извика биячи от "Столипиново"
Автор: Ивет Калчишкова 16:01 / 26.09.2024Коментари (2)4356
© Plovdiv24.bg
Близо година мина от първите заседания на делото, свързано с имотни измами на стойност 81 461,40 лв. в Пловдив и Хисаря, а развитието на сюжета се оказва едно и също, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

През октомври 2023 година вирусна инфекция попречи на подсъдимия Костадин Величков да присъства в зала, което доведе до отлагане на делото.

Около 8 заседания по-късно ситуацията изглежда не променена. По-рано днес се явиха лично Христо Тодоров, Георги Костов и Костадин Величков, а защитникът на Мартин Костов сподели, че клиентът му се намира вече седмица в болнично заведение и не може да се яви. 

Представителят на държавното обвинение допълни, че повдигнатото обвинение на мъжете е тежко по смисъла на закона и по тази причина всички те трябва да присъстват лично в зала. По тази причина прокурорът пожела делото да бъде отложено за друга дата. 

Адвокатите на обвиняемите се солидаризираха с конкретното желание. 

Съдия Силвия Алексиева насрочи следващото заседание от 19 ноември от 13:30 часа. Тя пожела да й бъде предоставена справка от болничното заведение относно състоянието на неявилия се Костов. 

Срещу измамниците е повдигнато обвинение, че в периода от 2020 година до 2022 всички те и още едно неустановено лице чрез заплашване са принуждавали различни лица да поемат имуществено задължение и с това са им причинили имотни вреди на обща стойност 81 461,40 лв.

По данни в обвинителния акт Величков обикалял къщите на възрастни хора и ги убеждавал, че покривите им се нуждаят от ремонт – от смяна на улуци, от разместване на керемиди и др. Убеждавал ги, че покривите са опасни и могат да причинят телесна повреда на собствениците на имота или на минувачите. Част от възрастните хора се съгласявали за дребни суми да бъдат направени частични поправки. Тогава Величков се обаждал на "бригадата си“ и започвали веднага "ремонт“. Вместо обаче да поправят, те размествали керемидите, демонтирали улуци и разкривали покрива, като след това започвали да изнудват възрастните хора да им платят различни суми от по няколко хиляди лева иначе нямало да довършат работата си.

Заплашвали ги, че ще им се случи нещо много лошо, че ще извикат биячи от "Столипиново" и ще ги пребият, че ще извикат още хора и ще разрушат целия покрив и други, като по този начин ги принуждавали да им платят. След като получили сумите си тръгвали, като оставяли покривите на хората разкрити, с разместени керемиди и свалени улуци. Освен това ги принуждавали да подписват декларации, че нямат претенции към извършения ремонт и заплатената сума.

Тези от възрастните хора, които отказвали и заявявали, че не се нуждаят от ремонт, не били даже изслушвани, обвиняемите нахлували в къщите им, заблуждавали ги, че само ще се качат на покрива да видят какво е положението и след това веднага започвали "ремонт“ без съгласието им. След това отново започвали да ги изнудват, да се държат арогантно като казвали на висок тон, че хората им дължат определени суми за извършената работа, заплашително ги заобикаляли, заявявали, че нямало да си тръгнат докато не им се плати исканото и демонстрирали, че са готови даже и на физическа разправа. Възрастните хора се страхували подсъдимите да не изпълнят заканите си и заплащали исканите суми против волята си.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Няма ли кой в тази циганска държава да сложи ред с тия мангали.Маса хорица изгоряха.Няма ли кой да разпори един мангал в двора си,да видим после няма ли да се изпокрият като мишки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
Шофьор загина след удар в стълб на бул. "Мария Луиза"
Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: