Строителството на Сахат тепе било по правилата според строителя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:59 / 29.07.2009
1900
"От лъв нагоре ли съм? Какъв ти лъв? Ако съм лъв, то съм с миша опашка", отговори Янчо Янев от "ВИП груп" на въпроса на Plovdiv24.bg. Той е един от собствениците на новостроящата се жилищна сграда на ул. "Ангел Букурещлиев" 10, 12 - на Сахат тепе.

"Ако бяхме лъвове, нямаше да се мотаем от 2003 г. насам, когато закупихме парцела - частен имот, за да получим разрешително за строеж едва миналата година", мотивира се Янев. Вечно и от всичко недоволни според него граждани пускали сигнали докъде ли не - Министерството на околната среда, РДНСК и всевъзможни други институции. Едва миналата година тогавашният главен архитект на район "Централен" Валентин Маринов след положителни отговори от всички компетентни инстанции издал разрешителното за строеж.  

"Не мога да проумея от какво недоволстват хората наоколо. Ако бяхме някакви алчни акули, за каквито ни смятат, нямаше на 25 апартамента да строим 37 гаража, а щяхме да направим като повечето инвеститори офиси или магазини. Правите ли си сметка каква е разликата между цените на гараж и магазин?", недоумяващо попита Янев и допълни: "Вярно е, в началото имаше малко повечко шум, извиняваме се."

След пристигналото в средата на май писмо от НИПК, за което съобщи заместник-кметът на "Централен" Атанаска Тунтова, е последвала проверка от РДНСК и не е установила нередности или опасности за околната среда. Така че строежът продължава. Според Янев и проверяващите - по правилата.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
29.07.2009 Огромна сграда се строи на Сахат тепе, въпреки забраната за строежи там
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).