Строителството на новата детска ясла в най-големия район на Пловдив зацикли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:31 / 20.10.2024
3111
Петима кандидати се борят да спечелят строителството на нова детска ясла в район “Южен", разбра Plovdiv24.bg. До момента обаче ценовите оферти не са отворени, въпреки че обществената поръчка е публикувана на 19 юли. Като причина за това забавяне е запитване от страна на един от участниците относно липсата на автоматична поливна система, планирана в проекта.

В отговор възложителят в лицето на заместник-кмета Владимир Темелков заявява, че направи промени в обявлението и/или документацията на обществена поръчка. Петте фирми, които участват са "Парсек груп" ЕООД, "Глав - Архи", ДЗЗД "ПН Южен 24"(ДЗЗД "ПН Южен 24", Пимк ООД, Нивел строй ЕООД), Запрянови - 03 ООД, Агрила Инженеринг ЕООД.

Яслата ще е предназначена за 10 групи с по 16 деца на възраст между 10 месеца и 3 години. Сградата ще е двуетажна с кухня, салон и вътрешен двор.

За всяка яслена група ще бъде изградена площадка за игра, като те са между бъдещата сграда и южната имотна граница, което ще създаде допълнителен буфер към бул. “Александър Стамболийски". Предвижда се разширяване на съществуващия паркинг от източната страна, в посока север.

Цената за изграждането е 7,7 млн. лева с ДДС. Срокът за строителство е 24 месеца от подписване на протокола за строителната площадка.

Така за проведена два месеца по-късно поръчка по строителство на нова детска градина в район “Южен" вече е избран изпълнител - “Запрянови", а тази ще почака.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Отново активизират продажбата на апетитен имот на "Брезовско шосе...
Продават баровски апартамент в квартала на богатите в Пловдив
Костадин Димитров: Развитието на спортната инфраструктура е сред ...
Много обидна и заплашителна бележка - само в Кючука
На предизборно събитие кандидатите на ГЕРБ – Пловдив поискаха дов...
Пловдивчанка изживя истински ужас на Главната: Всички стояха и гл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).