Студент от ПУ "Паисий Хилендарски": Аурата на Бойко Борисов не е достигнала до нас, за да ни предпази от коронавируса

Автор: Гено Петров
Коментари (5)
09:00 / 08.03.2020
28586
Студент от ПУ "Паисий Хилендарски" се свърза с Plovdiv24.bg, за да доложи своите притеснения относно коронавируса. ПУ "Паисий Хилендарски" е единственият ВУЗ в Пловдив, където не са отменени учебни занятия. Ето какво ни пише:

"Здравейте!,

Пиша Ви във връзка с факта, че студентите от Пловдивски университет “Паисий Хилендарски" се оказаха единствените в Пловдив без грипна ваканция, въпреки препоръката на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, занятията в университетите на територията на Република България да бъдат преустановени. Като един от студентите в този университет, аз се притеснявам както за своето здраве, така и за здравето на моите колеги от върлуващия в момента грипен вирус тип Б, а също и от евентуалната заплаха от COVID-19. Аурата на Бойко Борисов не е достигнала до нас, студентите от ПУ, за да ни предпази от грип и от коронавирус..

Смятам че е редно да се мисли за здравето на студентите. Нараснал е броя на болните студенти,които не посещават лекции. Но има и такива, които дори болни ходят на лекции,което е притеснително, тъй като някои преподаватели изискват присъствие. Има курсове от 100 човека събиращи се с една стая, представете си какъв е шансът да се разболеят и другите на такова място. Като цяло и в университета има много студенти, които се събират на едно място. Според мен това е опасно и не мислят за здравето на студентите си, пренебрегват препоръката на Министъра...

Здравето трябва да е на първо място , а не това че ще се пропуснат някои лекции ,които могат след това да се наваксат. Избухнаха много коментари против това решение от студентите на ПУ и аз пиша от тяхно име,както и от името на притеснени родителите, относно това абсурдно решение ПУ да продължи своята дейност тази седмица.

Виж коментарите (5)

Още по темата (17042):
17.09.2024 Доц. Ангел Кунчев алармира
11.09.2024 РЗИ Пловдив: Започва имунизация срещу COVID-19
11.09.2024 Безплатни ваксини срещу новия вариант на COVID-19
08.09.2024 Доц. Кунчев: От края на септември до средата на октомври е най-подходящият период за ваксинация срещу грип
17.08.2024 Проф. Кантарджиев: Не е нужно да се всява страх
14.08.2024 Новият щам на COVID повали трима българи
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес затварят за движение булевард в Пловдив
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).