Студенти: Искаме да сме инженери от ТУ, а не учители от ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:01 / 24.03.2009
9116
Над 1000 подписа събраха днес възпитаниците на филиала на Техническия университет в Пловдив. Те са против искането на Академичния съвет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", в което се настоява Висшето училище да се обедини с филиала на Техническия ВУЗ. Предложението вече е изпратено до просветния министър Даниел Вълчев.

"Искаме да сме инженери от ТУ, а не учители от ПУ". Плакати с тези надписи са сложени на входа на Технически университет. До тях от два дни тече подписка, с която студентите изразяват протеста си на идеята да станат възпитаници на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Решението на Академичния съвет на Пловдивския университет, с което се иска обединението им с филиала на Техническия е взето на 16-ти март. Като аргументи за искането се посочва необходимостта от оптимизиране на университетската мрежа и повишаване ефективността на академичния мениджмънт. Това решение обаче среща острата реакция на ръководството на Техническия университет. В специално становище се казва, че ръководството, преподавателите и студентите са категорично против отделянето им от Техническия ВУЗ и присъединяването му към ПУ. Събраните подписи ще бъдат предадени на ректора на Техническия университет в София.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
15.04.2009 Вълчев съдейства за сливане на ПУ с ТУ след постигане на консенсус
30.03.2009 Захари Георгиев: Искането на ПУ е неправомерно
23.03.2009 ПУ иска обединение с филиала на Техническия университет
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).