Студенти, депутати и евродепутати участваха в залесителна акция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:44 / 17.04.2009
1763
С петдесет новозасадени дръвчета беше облагороден вчера дворът и прилежащото парково пространство на Факултета по дентална медицина в Пловдив. В акцията, инициирана от народния представител Захари Георгиев в рамките кампанията "Да засадим дърво", активно се включиха студенти стоматолози и техни преподаватели. Лично ректорът доц. д-р Георги Паскалев и деканът проф. д-р Стоян Владимиров показваха на бъдещите зъболекари залесителни техники. Специално за екологичната проява в Пловдив пристигнаха евродепутатите от групата на ПЕС Атанас Папаризов и Гуидо Сакони. След залесяването гостите разгледаха Факултета по дентална медицина. Италианският представител в ЕП остана впечатлен от модерната база и логично предположи за високото качество на образование, което получават студентите.

120 преподаватели, от които 25 доценти и професори, обучават 1100 младежи, сред които 350 чужденци, обясни деканът на чаша кафе в Заседателната зала на факултета. Народните представители Атанаска Тенева и Захари Георгиев, членовете на Европарламента и академичното ръководство поговориха за научния потенциал и образователния обмен между държавите в Европа. Движението на интелектуална енергия ще бъде към страните с възможности за интелектуална работа. Затова трябва да се стремим към инвестиции в науката, в зелената и интелигентната икономика, посочи Гуидо Сакони. Атанас Папризов обясни на италианския си колега, че социалистите в Пловдив стимулират младите хора да се развиват чрез различни инициативи. Такава е и Третата национална конференция за студенти и докторанти, която ще се проведе следващата седмица под патронажа на Захари Георгиев. Съвременните младите хора имат нужда от добри примери, за да изявят себе си, обобщи ректорът на МУ доц. д-р Георги Паскалев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив обсъдиха как жертвите на пътнотранспортни произшествия ...
Шефът на ВиК Пловдив: Лично съм бил почти всеки ден на място и не...
Техническият университет в Пловдив открива учебната година
Пловдив домакин на най-елитното събитие в Европа, посветено на бъ...
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).