Събитие за зелен лайфстайл събира хора, каузи и отговорни бизнеси в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:38 / 11.06.2024
1631
Пловдивчани, добре дошли на четвъртото издание на Re:Bazaar "Зелен западен"! То ще се проведе на 16-ти юни в парк “Гарнизонна фурна" от 16:00 ч. до 20:00 ч. в партньорство с район "Западен".

Целта на събитието е рециклирането и повторната употреба на хиляди качествени дрехи, играчки и вещи от бита. Организатор е платформата "Майна Town“. Тя си поставя за цел да популяризира осъзнатото потребление и устойчивите практики. Амбицията е поп-ъп събитието да се случва в различни части на града всеки месец.

 "В хармония с принципите за устойчиво развитие искаме Re:Bazaar да остане компактно и гъвкаво, но да се развива и да носи духа на локалната култура, независимо дали се намираме в Пловдив, София, Бургас или Русе", казват организаторите.

Партньорството на "Майна Town“ със "Западен“ е ценно и логично, защото надгражда постигнатото до момента от екипа на района. "Само за няколко месеца успяхме на наложим бранда "Зелен Западен“, под който провеждаме редица инициативи с екологична насоченост. Това е начинът да повишим чувствителността на гражданите по отношение на проблемите на околната среда и да насърчим тяхната отговорност, а резултатът да е по-чиста и зелена градска среда", споделя кметът Тони Стойчева. "На специално обособено пространство ще изложим ценни находки – нови и втора употреба – като ще събираме средства за каузата ни. Ще подпомогнем самотна майка на три деца, живееща в квартала", допълва тя.

На Re:Bazaar "Зелен западен" ще се събират хора, които се интересуват и работят за опазване на природата и намаляване на потреблението, налагането на работещите практики в областта на кръговата икономика. Големи и малки бизнеси ще разкажат за своите зелени инициативи, публиката и участниците ще обменят интересни идеи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян
Първи кадри и информация за естеството на пожара на Младежкия хъл...
"Диана Експрес", Братя Аргирови, Мими Иванова и Нелина очакват пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).