ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Събитието, което не само Пловдив ще помни още дълго
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 29.07.2024Коментари (4)10290
Тазгодишното издание на Hills Of Rock надмина всички очаквания, предоставяйки три дни, пълни с грандиозни изпълнения на български и световни звезди, невероятна енергия и моменти, които ще останат в историята. Близо 60 000 фенове посетиха Hills Of Rock 2024 за трите дни, рекордна посещаемост за фестивала, който затвърди мястото си като водеща дестинация за рок и метъл феновете, както у нас, така и все повече – в Европа. Над 50 български и световни банди се събраха в Пловдив, обединени от една проста, но изключително важна цел – да покажат, че в България има място за актуалната рок и метъл сцена.

В динамичния първи ден фестивалът оживя, освен с всепомитащата енергия на КoЯn и със зареждащите изпълнения на Me And My Devil, Loathe, Skindred и Spiritbox нa главната сцена, така и с редица качествени актове на сцените На Тъмно и Строежа. През деня там бяха и любими герои от локалната сцена като Цар Плъх, No More Many More, ALI, Fyeld, Nocktern и Керана и Космонавтите, Death Row и The Fourtones.

Вторият ден обещаваше да се превърне в легендарен и точно това се случи. С номинация за Grammy и награда BRIT, с над 5 милиона продадени албума глобално, армия от фенове, разпродадени турнета в цял свят, мултиплатинените Bring Me The Horizon дойдоха за пръв път в България по покана на Fest Team, точно когато са на върха на славата. Подпалвайки сцената с изпълнението си във втората вечер от фестивала, по средата на сета им, се случи това, което 20 000 човека очакваха със затаен дъх и обсъждаха месеци наред – появиха се страхотните световноизвестни певици от Мистерията на българските гласове, за да изпеят "Ерген Деда“ и да превърнат Parasite Eve във вечен фестивален химн.

Както самият фронтмен, Оли Сайкс, каза "Българи, тази вечер е за вас!“. Скандирания “Българи-юнаци!" и сълзи в очите на мнозина – тази нощ в Пловдив ще остане в рок историята не само на България. Няма как да не отбележим и страхотните сетове на Frail Body, Ghostkid, Barroness, Imminence и разбира се, Spiritbox – една от бързо растящите банди в метълкор жанра. Сцените на На Тъмно и Строежа не отстъпваха по никакъв начин, събирайки любими банди като O.H., Expectations, Last Hope, Coolden, Sevi, Контрол и Кокоша Глава, които не бяха свирили на живо от години и феновете очакваха с нетърпение.

Последният, трети ден от Hills Of Rock пристигна с гръм и трясък, както само викингите могат да пристигнат. Любимите на българската публика Amon Amarth, излязоха с пълен арсенал от огън, ефекти, огромни войни на сцената, безброй истории от скандинавската митология, за да сътворят приказната атмосфера, характерна за техните изпълнения. Amon Amarth имат дванадесет албума и хиляди концерти зад гърба си, оглавявали са едни от най-мащабните музикални фестивали по света и имат огромен брой почитатели.

Тематичното гребане “като викингите" в публиката също не липсваше. На сцената преди тях се качиха шумните рокаджии от Massive Wagons, индъстриъл бандата Combichrist, любимците на България PAIN – като вокалистът на бандата, Peter Tägtgren, обяви България като любимото си място за концерти, тъй като публиката тук действително го обожава и бурно скандираше “Пешо, Пешо!".

Енергичните хардкор фурии от Suicidal Tendencies пък качиха 50 фенове на сцената в края на сета си, за да пеят и скачат с заедно с тях. Въпреки мош питовете и бурните танци, прах пред основната сцена на Hills Of Rock тази година липсваше заради поставеното за първи път специално покритие пред нея.

В последния ден на сцените на "На Тъмно" и "Строежа" видяхме Рибка, Woomb, Спални Места, Panican Whyasker, Обратен Ефект, словенската сензация Joker Out и Портокал, които не бяха свирили на живо от 20 години.

Hills Of Rock 2024 вдигна летвата много високо, заявявайки позиция на водещ фестивал в страната, с нововъведения и подобряване както на инфраструктурата – организаторите се бяха погрижили за удобството на феновете, отваряйки два входа, поставяйки специалната настилка, така и за фестивалното съдържание.

Подбирайки банди, които накараха хиляди да пеят и да се усмихват и предлагайки постоянна информация и видеа и зад сцената, ангажиментът на Fest Team е да продължи да предоставя най-доброто от международната и българска музикална сцена. Очаквайте най-интересните моменти и серия от интервюта от фестивалното студио "Hills on а Leash" съвсем скоро.

Билетите за Hills Of Rock 2025 вече са в продажба и започват на цени от 180 лв в мрежата на ticketstation.bg.


Още по темата: общо новини по темата: 23
31.07.2024 »
29.07.2024 »
28.07.2024 »
27.07.2024 »
27.07.2024 »
26.07.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 29.07.2024 г.
+1
 
 
и накрая поръсваш със зарин :D
на 29.07.2024 г.
+1
 
 
Рокът ще спаси света.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
Природни стихии
Край с хартиените медицински бележки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: