Съдът изпрати двама за 7 години в затвора за опит за грабеж

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:37 / 01.12.2005
1324
Пловдивският окръжен съд призна подсъдимите Решат Таш, 41 г. и Реджеб Летифов, 25 г. за виновни в това, че на 13/14.09.2000 г. на пътя гр. Перущица и гр. Стамболийски в съучастие са направили опит да отнемат чужди движими вещи – пари в размер на 2000 лв. от владението на Алдин К. с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили затова сила и заплашване и деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини, поради което ги осъди на седем години лишаване от свобода при първоначален “строг“ режим. Подсъмдимите са признати за виновни и незаконно притежание на оръжие.

Подсъдимият Решат Таш е турски гражданин, временно пребиваващ в РБългария. Осъждан е от турски съд на 5 години лишаване от свобода за организиране на трафик на хероин. Количеството ,с което е бил заловен през 2000 г. на път за България е 8 кг.

Подсъдимият Летифов е осъждан за кражба.

Таш пребивавал в България от 1996 г. и отсядал или в хотел в гр. Кричим или в хижа “ Антон Ивановци “, къдато работел братът на Летифов. Видно от справката от КИАД – Пловдив Таш влязъл последно в РБългария на 05.09.2000 г. и отседнал в с.Устина в дома на Летифов.

На 13.09.2000 г. подсъдимите пристигнали в гр. Перущица и отишли в бар “ Драговец “. Малко по - късно дошъл и пострадалия Алдин К. заедно със двама свои приятели – Светослав В. и Марин К., всички от гр. Върбица, обл. Шуменска. Целта им била да изкупуват агнета. Носели общо около 4 800 лв. и при заплащане на сметки, присъстващите забелязали парите им.

В около полунощ Таш отишъл до масата на двама присъстващи в заведението мъж и жена, извел мъжа на улицата и му ударил няколко шамара, като изтъкнал причина, че жената, с която бил, е бивша приятелка на Летифов.

Тримата от Върбица, ставайки видетели на скандала решили да си тръгват, но при тях отишъл Летифов, спречкал си с Марин К. и му нанесъл юмручен удар в лицето. Намесилият се Алдин К. бил изведен навън от Летифов, който на турски му заповядал да дава парите и заплашил, че ще стреля. Алдин К. успял да се отскубне и побягнал към микробуса, с който били дошли. Подсъдимите обаче го проследили с кола извън града, започнало да стрелят по микробуса, при което Алдин К. бил пронизан от куршум в ръката. Той успял да избяга и съобщил в полицията за случилото се.
По делото е имало и трети подсъдим – Мустафа И., но съдът е прекратил наказателното производство срещу него , тъй като е починал в хода му при извършване на друго престъпление – кражба на метал от електропровод.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 – дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
"Хеброс бус" напът да затрие още две линии в Пловдив
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).