Съдът реши за двамата спипани с кокаина, татуировката на единия се оказа ключова улика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:25 / 21.06.2024
10038
Окръжен съд - Пловдив взе постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Кристиян Кунчев и Валентин Василев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Двамата са привлечени като обвиняеми за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Законът предвижда за това наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

По-рано в съдебната зала стана ясно, че намереният пакет с кокаин е с тегло 1 кг и бил открит в лек автомобил “Ауди".

Кристиян Кунчев е бил изпратен до София, за да вземе за “мъж от Пловдив" пратка, която му е бил поръчал. Този тип доставка е правена 3 пъти. На всеки курс Кунчев е получавал сумата от 3 хиляди лева.

Оказва се, че “мъжът от Пловдив" е Валентин Василев.

По думите на прокурора Кунчев е знаел, че държи забранено вещество, за да го предостави на Василев.

По време на разпитите си Кунчев никъде не посочва името на Василев, а само го описва външно. Според същия на 18 юни Василев е имал прясно направена татуировка на дясната си ръка.

Защитата му тогава веднага контрирала, че Василев няма татуировка и не е “мъжът от Пловдив". Василев не е бил разпознат от Кунчев.

В стремежа си да прикрие прави точно обратното. Кунчев обяснява, че с кола “Мерцедес" е закаран да вземат “Аудито". Кола, с която Василев разполага. Мерцедесът е бил управляван и от Василев. Татуировката пък е опит да заблуди разследването, а именно, че Василев не е “мъжът с татуировката" и става въпрос за други. Наложило се и приятелката на Кунчев да прави разпознаване по снимка.

Представителят на държавното обвинение допълни, че двамата младежи са използвали трудно проследими платформи за комуникация. 

Защитата на Кунчев оправда постъпката му.

"Млад човек без работа е и му се е отдала възможност да изкара малко лесни пари. Той не е пипал пакета, а просто е искал бързо да забогатее."

Кристиян е съдействал на полицията, като е дал подробни показания при разпитите, дори е посочил кое е лицето, предложило им да изкара пари. Адвокатът му пожела по-лека мярка за клиента си.

От своя страна, защитата на Валентин Василев изтъкна, че клиентът му има чисто досие и е баща на малко дете. Той поиска мярка подписка или парична гаранция. 

В допълнение сподели, че приятелката на Кунчев трябва да бъде прилечена като помагач в схемата, а не като свидетел в процеса. 

Съдия Естатиева остави за постоянно в ареста двамата обвиняеми. 

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив в срок от три дни.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
27.06.2024 Лоша новина за хванатите с 1 килограм кока в Пловдив
21.06.2024 1 кг кокаин е открит при спецоперация на БОП в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян
Първи кадри и информация за естеството на пожара на Младежкия хъл...
"Диана Експрес", Братя Аргирови, Мими Иванова и Нелина очакват пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).