Съмнителната диня няма инжектирани препарати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:46 / 28.07.2005
1731
Няма повод за тревога това сочат до момента резултати от взетите вчера проби от диня за която имаше съмнение че е инжектирана с урина или друг препарат.
На специална пресконференция директора на отдел Лабораторни изследвания в РИОКОЗ-Пловдив д-р Ваня Танчева, съобщи че в парчето диня не са открити белтъчни остатъци, нитрати и нитрити и че днес ще бъда направено още едно изследване със специален тест за установяване на урея. Чак тогава ще бъде дадено окончателно заключение от специалистите. Припомняме, че след сигнала на гражданина занесал парчето диня в инспекцията, започнаха проверки по пазарите и борсите, където се продават дини. До момента са проверени 5 пазара в града и две големи борси. Взети са проби и от останалите 36 дини от сергията от където е била закупена и изследваната диня. На всички търговци са съставени актове, защото нямат документи удостоверяващи производителя на стоката, която продават, а това е основно изискване на Закона за храните, уточни и д-р Влидимира Стефанова, шеф на отдела за контрол на хранителните обекти. Проверките ще продължат и утре.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).