ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Със стилна церемония откриха новата учебна година в УХТ-Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 15.09.2024Коментари (0)1996
Със стилна церемония откриха днес в УХТ-Пловдив новата учебна 2024-2025 година.

"Скъпи студенти за мен е огромно удоволствие да ви посрещна с "добре дошли" в Университета по хранителни технологии. През изминалите 71 години УХТ се е утвърдил като водещ център в областта на хранителната наука и технологии, биотехнологиите и туризма", заяви в приветствието си към първокурсниците ректорът проф. Галин Иванов.

Той добави, че обучението в университета представлява съчетание на традиции и новаторство. И припомни, че едно от основните предимства на тези, които са го завършили, е тяхната успешна реализация на пазара на труда. Като важно достойнство той определи силната връзка на висшето училище с бизнеса.

"Скъпи първокурсници, за вас започва едно ново начало. Вие няма да получите само знания и умения, но ще се изградите и като личности ‒ ерудирани и интелигентни, които ще са бъдещите мениджъри и лидери в хранителната индустрия. Моето пожелание към вас е: бъдете активни, вземете всичко, което нашият университет може да ви даде. Бъдете любознателни и трудолюбиви и най-вече желая ви здраве и много приятни моменти в УХТ. На добър час", пожела им още ректорът проф. Галин Иванов. След това той връчи грамоти на осемте студенти, приети с максимален бал.

"Скъпи първокурсници, тук вие ще се срещните с вашите преподаватели, които ще ви преведат през необятния свят на науката. От вас се изисква креативност и упоритост. Използвайте възможностите, които ви дава този университет, за да имате след това успешна кариера Знайте и помнете, че успехите идват при тези, които ги преследват с упорит труд и смелост", заяви в приветствието си областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева. Тя пожела на всички студенти една успешна учебна година, изпълнена с много нови постижения и придобиване на нови знания.

"Драги студенти, от името на бизнеса мога да ви уверя, че в УХТ сте на правилното място. Тук се обучават новите поколения високо ценени професионалисти за пазара на труда. Пожелавам ви да се подготвите възможно най-добре. Ние се нуждаем от тези квалифицирани кадри, подготвени от преподаватели от най-високо ниво. Пожелавам ви успешна учебна година", заяви Роберто Санторели ‒ член на съвета на настоятелите на УХТ.

Поздравителни адреси по случай откриването на академичната година, изпратиха: д-р Георги Тахов ‒ министър на земеделието и храните; Костадин Димитров ‒ кмет на община Пловдив; Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"; Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев"; Филиал Пловдив към Технически университет - София; Висше училище по агробизнес и развитие на регионите; Висше училище по сигурност и икономика; Професионална гимназия по хранителни технологии и техника - Пловдив; Професионална гимназия по електротехника и електроника - Пловдив.

Председателят на Студентския съвет на УХТ Лидия Георгиева предаде символично перото на знанието на първокурсниците.

"Перото на знанието символизира нашето израстване в университета, където получихме голяма подкрепа от нашите преподаватели, за което им благодарим", заяви Лидия Георгиева. Тя увери първокурсниците, че всеки един избран от тях факултет и катедра могат да ги превърнат в добри специалисти и всеки един преподавател ще им помогне да получат най-доброто образование.

Гости на тържеството бяха проф. Христина Янчева ‒ управител на област Пловдив, Явор Гечев ‒ съветник по селско стопанство в Президентството но България, Негово превъзходителство Анатол Чебук ‒ посланик на Молдова в България, Фиданка Кацарева ‒ зам.-кмет при район "Централен“, проф. Пламен Моллов ‒ председател на Съвет на настоятелите, ректор на УХТ в периода 2019-2023, членовете на Съвета на настоятелите на УХТ доц. Борислав Великов ‒ основател и мажоритарен собственик на "Аквахим“, Добри Митрев ‒ председател на БСК, Роберто Санторели ‒ председател на Конфиндустрия България, инж. Атанас Урджанов ‒ председател на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България, доц. Иво Димитров ‒ представител на кмета на Община Пловдив в Съвета на настоятелите, инж. Георги Жеков ‒ управляващ съдружник на "ЦИМА 99“, Александра Начева ‒ представител на Студентски съвет в Съвета на настоятелите, доц. Боряна Иванова ‒ ректор на Аграрен университет - Пловдив, доц. Никола Шакев ‒ директор на Филиал Пловдив към Технически университет - София, проф. Стела Митева-Динкова – зам.-ректор на АМТИИ, доц. Веселина Кондева-Главинкова ‒ зам.-ректор на Медицински университет - Пловдив, Олга Манолова ‒ председател на Настоятелството на Висше училище по сигурност и икономика, Микеле Санторели ‒ управител на "Куминяно фрут“, Гергана Андреева ‒ изпълнителен директор на Българската национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика и бившите ректор на УХТ проф. Димитър Хаджикинов и проф. Георги Вълчев. За доброто настроение на присъстващите со погрижиха изпълнителите от студентски танцов състав "Пълдин".

След официалното откриване в аула "Проф. Милен Бешков“ се проведе среща на първокурсниците с ръководството и Студентския съвет в УХТ. Новите студенти се запознаха с университета и използваните дигитални платформи в процеса на обучение. Университетът по хранителни технологии, първи от висшите училища в Пловдив, стартира тази есен обучението на новоприетите студенти в Дигитален университет, с използването на електронна студентска книжка и електронна главна книга.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Мигрантски натиск към България
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: