Състоянието на гражданското общество обсъждат в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:21 / 22.06.2009
919
Регионална среща-дискусия за състоянието на гражданското общество в България, ще се проведе в сряда от 14 до 17 часа в хотел Лайпциг. Тя е организирана от Институт "Отворено общество" съвместно с Болкан Асист и ПРООН. Проектът Индекс на гражданското общество се осъществява за втори път в България и е част от сравнително международно усилие (CIVICUS: www.civicus.org/csi).

Срещата стъпва на предварително проведени социологически изследвания сред граждани, организации и експерти. Целта на дискусията е да се чуят различни гласове и гледни точки по получените данни и по въпроси за това що е то гражданско общество и какво е то в България? Кой е легитимният носител на гражданското общество в България? Какви са формите на гражданско участие и как да се гарантира ефективно взаимодействие между граждани - граждански организации - медии - местна и централна власт?

Тази среща е стъпка и в посока на обединяване на усилия и ресурси на местно, регионално и национално ниво за предприемане на конкретни действия в посока на активно участие в процеса на вземане на решения и формиране на политики.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).