Сутрешна разходка не къде да е, а в небето над Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
10:07 / 16.07.2024
4138
Пловдив се задъхва от тежките жеги за поредна сутрин, но някои хора са намерили интересен начин да се разхладят. В 9 часа термометърът вече отчита 28 градуса. Това ни най-малко е попречило на пловдивчанин да си направи сутрешна разходка и то не къде да е, а във въздуха. Човекът прелетя над Пловдив в посока от запад на изток, а острият звук от мотора му се чуваше на километри, предава Plovdiv24.bg.

Юли е най-благоприятният месец за извършване на полети с всякакъв вид планери, коментират въздушни асове. Планиращите летателни апарати могат да прелитат стотици, дори хиляди километри благодарение на един или комбинация от няколко източника на издигащ се въздух – термични комини, склоново реене или роторни вълни.

Има няколко начина за излитане на планерите, като най-разпространен напоследък е самоизлитането. Твърде е възможно пловдивският планерист да е започнал полета си от Младежкия хълм. Остава неизвестно къде го е завършил.

Прелитането над града не е разрешено, но ограничението не се спазва. Миналия май парапланерист кацна аварийно върху купола на новата църква в Стария Пловдив "Св. Архангели". Инцидентът завърши щастливо за човека и той не пострада. При приземяването върху покрива на храма бяха счупени три керемиди, а разпятието беше леко изкривено.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
20.05.2023 Технически проблем приземил парапланериста върху църквата
20.05.2023 Парапланерист се приземи директно върху покрива на най-новата църква в
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това е подигравка!
Почерня от полиция, униформени не пускат хората до близкия магази...
Костадин Димитров и Георги Георгиев: Да бъдем близо до хората е и...
Меганаглец бе хванат в крачка в Пловдив, на ход е полицията
Кючука показа как се прави!
Ученици спретнаха голяма изненада за учителите си в пловдивско уч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).