ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съветник от ДПС все още окупира детска градина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 06.07.2013Коментари (1)2378
© в."Марица"
Общинският съветник от ДПС Джамисет Джафер се разпорежда абсолютно незаконно в бивша детската градина "Изгрев" до пазара в Столипиново и е завзел близо декар общинска собственост. От кметството на район "Източен" обявиха, че са връчили заповед за неправомерно владеене на имота на Джафер през март, но и до момента той не е освободил неправомерно ползваните терени. Още през септември миналата година "Марица" алармира за самоуправството на Джафер след сигнал на районното мюфтийство, райкметът Петър Петров прати проверка, но девет месеца по-късно беззаконието продължава. Проверяващите тогава заявиха, че имотът не е отдаван под наем, нито пък са издавани разрешителни за каквито и да е ремонти и реконструкции. Бившата детска градина е затворена от 1996 година. От голяма община също обещаха да направят проверка по случая. От двора на някогашната забавачка вече са останали само основите.

Ограден е с телена мрежа. Идеята е там да се организират сватбени ритуали на открито. Новото отпреди няколко месеца е автопаркингът, който Джафер отдавал под наем. Непосредствено до остатъците от сградата има вход за фитнес зала, която също е на Джафер. В близост до обезкостената бивша забавачка, в нейна прилежаща площ, се намира и къщата на общинския съветник, за която от мюфтийството също твърдят, че е незаконна.

От кметството на район "Източен" потвърдиха, че на ул. "Елба" 10, където се намира недовършената детска градина, е констатирано незаконно строителство, извършено от Джамисет Джафер. Констативният акт е съставен през март и в него е посочено, че Джафер е завладял неправомерно близо 60 квадратни метра от общинския имот, разказа вчера Йовка Гудева, експерт по незаконното строителство в кметството. След като съветникът от ДПС не е възразил срещу констатациите, кметът Петър Петров е издал заповед за изземване на имота. Според служителката фитнесът е построен незаконно, а имотът и до днес не е върнат на общината.

Разпореждането с детската градина не е в нашите правомощия, затова написахме писмо до голямата община, разказа Йовка Гудева. В писмото са питали какви са намеренията за този имот. Кметът Иван Тотев е уведомен за казуса, допълни Петър Петров.

В "Източен" нямат информация дали къщата на Джафер е законна. За паркинга казаха, че не е вид строителство, затова не е включен в заповедта за изземване, а само фитнесът.

"Не съм ограждал детската градина, нищо незаконно не съм направил. Фитнесът, за който ме питате, не е мой, а що се отнася до къщата, вече съм подал документи и в най-скоро време чакам да бъде узаконена. Не знам защо замесват името ми, заяви пред "Марица" общинският съветник.

В момента джамийското настоятелство води три дела срещу него. Първото е за това, че е издавал и подпечатвал анекси и е сключвал еднолични споразумения за ремонти на вакъфи, които не са извършвани. Джафер все още не е върнал печата и документацията на настоятелството, на което е бил председател преди 2008 година, за което е второто дело. Третото е за незаконно стопанисван преди време етаж на ул. "Райко Даскалов", също вакъфски имот.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 1
25.05.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Катастрофи в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: