ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съвременни творчески "седенки" за цялата фамилия тръгват в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:10 / 08.12.2012Коментари (0)1330
© Plovdiv24.bg
Да провокира таланта на малки и големи цели градска инициатива, която стартира днес, 8 декември, в "Тракия", най-многолюдния пловдивски квартал. "Фамилия Форум" ще събира всички поколения в семейството - деца, мами и татковци, баби и дядовци. Заедно ще показват умения, ще претворяват древни обичаи, ще се веселят. Събитията ще са ежемесечни и ще се провеждат в търговски център "Форум Тракия", на 3-ия етаж. 

На топло и уютно местенце желаещите тракийци, а и останалите пловдивчани, ще могат да участват в съвременните "седенки" - ще споделят идеи и емоции, ще творят в организираните конкурси на различни теми: кулинария, гобленарство, плетачество, пеене, рецитиране, актьорско майсторство, гимнастика, акробатика, танц, рисуване. "Фамилия Форум" ще провокира интереса и ще посвети малчуганите в магическото изкуство, както и в новите технологии. А техните баби и дядовци ще си припомнят старите градски песни, ще се включат в различни беседи, които вълнуват тяхното поколение. Патрон на тракийската инициатива "Фамилия Форум" е Менда Стоянова, заместник - председател на Народното събрание.

Менда Стоянова е символичният домакин на първия празник днес от 12 часа, в търговски център "Форум Тракия". Датата е избрана не случайно - тя е в навечерието на 9 декември - църковният празник на Света Анна, покровителка на семейството. Старт на градската фамилна среща ще дадат с фолклорна програма танцовите състави "Чародейци" и "Матевски" с художествен ръководител Росалина Божкова. Малкият талант Зара Дикова ще изпълни пиеси за цигулка.

От 13 до 15 часа малчугани, каки и батковци и по-възрастни членове на семействата ще могат да изработят под вещото ръководство на обучители уникални коледни картички, свещници и сурвачки в специалната работилничка за таланти на "Фамилия Форум". Материалите са осигурени от екипа на "Форум Тракия". 

Арт работилничката ще е отворена и на 12 и 13 декември /сряда и четвъртък/ от 18 до 20 часа. Преди Коледа компетентно жури от пловдивски творци ще даде оценка на сътвореното изкуство. Класиралите се на първите места ще получат специални подаръци от "Форум Тракия". 

От сърце и с вашите ръце ви приканваме да създадем своето празнично настроение, обръщат се към тракийци и всички пловдивчани организаторите на "Фамилия Форум". 

Те се надяват чрез тази инициатива да стимулират желанието на хора от различни възрасти за творчески изяви и за още повече затопляне на отношенията между поколенията в едно уютно пространство, каквото предоставя "Форум Тракия".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Пловдив отбелязва Деня на Независимостта
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: