Създателят на британския сестрински съвет ще посети УМБАЛ "Св.Георги“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:09 / 29.10.2013
1619
Създателят на Съвета на сестрите и акушерките във Великобритания проф. Сър Джон Асбридж и експертът към Световната здравна организация проф. Андрю Майлс ще посетят утре, 30 октомври, Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив. Това съобщиха от лечебното заведение. Предиобед двамата видни гости ще разгледат Спешно приемно отделение, Клиниката по изгаряния, пластична и реконструктивна хирургия и Клиниката по детска хирургия.

Във втората половина на деня Сър Джон и проф. Майлс ще направят презентации пред лекари, мед. сестри и представители на асоциацията на студентите медици в 10-а Аудитория, която се намира в Хирургичния блок на УМБАЛ "Свети Георги". Домакините и възпитаниците на Медицински университет - Пловдив също ще изнесат лекции и ще презентират темите "Бърнауд синдром в медицината", "Работа в екип "медицинска сестра - лекар", "Силата на невидимото "Душата", "Мистерия на връзката майка - дете", "Когато медицинската сестра е "Мама".

Проф. Андрю Майлс е Доктор хонорис кауза на Медицински университет - Пловдив от 25 май 2013 г. В момента е експерт към Световната здравна организация като специалист в областта на психо-философията и личност-центрираната медицина. Той е член на Академията по медицина в Ню Йорк. Работил е в университета на Уестминстър и Кралския колеж в Лондон. От 2008 до 2011г е ректор на Бъкингамския университет в Обединено кралство Велокобритания, а от 2011 г. работи във Факултет по медицина на Империал колидж.

Проф. Сър Джон Асбридж е създател и първият председател на Съвета на сестрите и акушерките във Великобритания. Първите си стъпки, като обгрижваща сестра той прави в болница в Кардиф, Южен Уелс. След завършване на сестринско училище към болница "Св. Томас" в Лондон и Университета Суонсий в Уелс започва работа като персонална медицинска сестра в реанимация. По-късно заема двъжността мениджър на медицинските сестри в болницата в Синълтън през 1983 г., след което става корпоративен директор на клиничните грижи и услуги в болницата Аденбург. До 2003 г. той е главна мед. сестра в болниците "Бартс" и "Роял Лондон Хоспитал", след което заема отговорен пост в Националната пациентска организация, става директор по клинични иновации и модернизация към студентската организация на сестрите. 

Също така е работил в болниците "Ленгуич" и "Джон Радклиф" в Оксфорд. Той е член на Кралския колеж за медицински сестри "Амнести Интернейшънъл" и на Постоянния консултативен съвет по сестринство и акушерство. Директор е на спешна медицинска помощ към британското Министерство на здравеопазването. В момента е управител на социалните грижи на медицинските сестри в Англия.

На 17 юни 2006 г. по случай рождения ден на кралицата е удостоен с рицарско звание.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).