Сватбите в Пловдив поевтиняват от следващата година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:12 / 22.09.2004
1454
Ако се каните да вдигате сватба, по-добре изчакайте още няколко месеца, за да си спестите таксата за административната услуга, която понастоящем е 80 лв. и, както се оказа, била събирана неправомерно.
От началото на 2005 г. сватбените церемонии в Пловдив ще станат три пъти по-евтини. Сега сключването на граждански брак в обредния дом излиза приблизително 130 лв. До края на годината ще отпадне таксата от 80 лв. за административната услуга. Това ще стане с ликвидирането на общинската фирма "Радостни обреди", на чието място ще бъде създадено общинско предприятие. Тогава младоженците ще плащат само за допълнителните екстри, които си поръчат.
Решението беше взето от Общинския съвет, след като негова комисия констатира, че таксата се събира неправомерно. Веднага след това шефката на "Радостни обреди" беше сменена.
От следващия месец младоженците от града ще получават след подписването поздравителни адреси във формата на старинен свитък.

Засега София е единственият град, в който човек може да се ожени, без да брои нито лев, стига да не иска допълнителни екстри като музика или фотограф, съобщава в-к "Стандарт". След предстоящото сливане на службите за радостни и траурни церемонии обаче услугата може да стане платена. Там, където сватбите и погребенията са под една шапка, браковете вървят от 20 до 50 лв. Според общински съветници обаче сливането ще доведе до поевтиняване на екстрите към брачния ритуал.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).