ТЕЦ „Марица 3” получи разрешение за търговия с елекрическа енергия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:17 / 31.08.2006
2016
Днес на закрито заседание ДКЕВР взе решение за издаване на лицензия за търговия с елекрическа енергия на ТЕЦ „Марица 3” АД. По този начин лицензираните търговци на ток в страната стават 13, припомнят от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

След разглеждане на подаденото заявление регулаторът счете, че дружеството отговаря на всички условия, определени в нормативната уредба.

Срокът на поисканата от ТЕЦ „Марица 3” АД лицензия е 10 години. Основните мотиви, посочени в искането са свързани с предстоящата либерализация на пазара за електрическа енергия в България и необходимостта от оптимален срок за осъществяване на инвестиционния план на дружеството.

Очаква се то да се ориентира към продажба на електрическа енергия основно на потребители високо напрежение с малка консумация на електроенергия от порядъка на 9 гигватчаса до 10 гигаватчаса.

Информацията е на Investor.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Огромен резил! Вижте какви са ги вършили арестуваният в Пловдив д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).