![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Такива вкусни нещица не се опитват всеки ден, но днес - да. Ето къде | ||||||
| ||||||
"От бавно хранене към бавен туризъм" е темата на презентацията на Велизар Петров, изпълнителен директор на Агенцията за регионално развитие с бизнес център за малки и средни предприятия. Организацията е защитила проект, фокусиран около колоездене, археология и култура и кулинарен туризъм в рамките на Пловдив. В 11,00 часа участниците във феста могат да се включат в отворена дискусия за връзката между местното кулинарно наследство, селото, пловдивчани и гостите на града. "Какво влагаме в понятието "домашна храна“ и как да подобрим предлагането на местни храни в ресторантите са сред въпросите, на които ще се опитаме да отговорим по време на дискусията“, каза Гергана Кабаиванова, координатор на Slow Food – Пловдив. По-късно през деня в дегустацията със свои традиционни специалитети ще се включат кулинарните майстори от близките до Пловдив села. Със сладко от праскови, нектари и ароматни плодови десерти ще се включат домакините от с. Храбрино. В дегустацията ще бъдат прредставени деликатесите Цалапишки бабек, Старожелезарски старец, традиционно пиде, сладка от мента, зелени шишарки, млади орехчета и други вкуснотии от Раковски. Ще се включат и кулинари от Марково, Хисаря и Садово, допълни Гергана Кабаиванова. Дискусията е отворена за всеки, който има желание да се включи. Фермерският пазар и дегустацията на местните традиционни храни са предвидени да продължат от 12 до 19 часа. Събитието е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg