ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Таксииджии от Пловдив: Не сме "бакшиши" - такива са онези, които отиват в големите фирми
Автор: Диана Бикова 14:59 / 22.07.2024Коментари (2)6483
©
Нова организация ще защитава интересите на таксиметровите водачи в Пловдив, съобщиха на нарочна пресконференция представители на бранша. Сдружението носи името на предишното - Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи и официалната регистрация е излязла на 17 юли, предава Plovdiv24.bg.

Новата организация е създадена заради неколкократни неуспешни опити да се направят съдебни промени в ръководството на предишната, след смъртта на дългогодишния председател Георги Ряпов. 

НАЗПТВ има за цел да защитава правата на търговците и водачите в таксиметровия транспорт; подпомагане на търговците и водачите при извършването на ежедневните им задължения; популяризиране и насърчаване ползването на таксиметровия превоз като средство за намаляване на трафика, пътните инциденти и замърсяването на въздуха в градовете; подобряване качеството на таксиметровите услугите и тяхната безопасност; внедряване на иновационни решения и технологии в таксиметровия сектор; съдействие при изграждането на делови и коректни взаимоотношения между участниците в пазара на таксиметровите услуги; участие в обществени консултации, работни групи и комисии с цел подпомагане на държавните, областните и общинските администрации при разработването на нормативни актове и прилагането на политики свързани с транспортния сектор. 

Представителите на таксиметровия бранш съобщиха, че настояват в Закона за автомобилните превози да отпадне ограничението за възраст 15 г. на таксиметровия автомобил, автомобилите 8+1 места да могат да извършват таксиметрова дейност, отпадане на жълтия цвят като отличителен знак на такситата. 

За Пловдив конкретно настояват градската администрация да обърне внимание на стоянките. Проблем са липсващата маркировка, а също и неправомерно спиращите частни автомобили. От НАЗПТВ смятат, че трябва да се променят местните нормативни документи и да се налагат глоби на тези нарушители, тъй като репатраците нямат право да ги вдигат. "Внасяме милион от данък за една година, а те нямат 10 000 лева да направят стоянки" - възмутени са таксиметровите водачи.

Настояват за среща с кмета Костадин Димитров, за каквато молят от 6 месеца. Канят директора на ОП ОКТ да стане асоцииран член на организацията.

"Лека полека от свободна професия се превърнахме в лоби. Сега масово ни наричат "бакшиши“. Ние не сме такива. Бакшиши са онези, които отиват в големите фирми. Ние защитаваме таксиметровите шофьори, които се водят водачи, а не големите фирми. Вдигнаха тарифата с 10 стотинки на километър, но в момента тарифата е по-ниска отпреди 10 години" - твърдят от асоциацията. 

Според НАЗПТВ, в бранша има много голям сив сектор, като големите фирми декларират едва 10% от доходите си. Недоумяват как може да има фирми с 500 автомобила и 15 шофьори, без да са регистрирани по ДДС. "Къде са НАП,  Министерство на транспорта, прокуратурата? Укриват се милиони, а укриването на на осигуровки и ДДС се наказва със затвор" - коментира от сдружението.

Още за таксиметровите превози и проблемите в сектора - гледайте в прикаченото видео!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Nikoloff
премахни филтъра

0
 
 
Представителите на таксиметровия бранш съобщиха, че настояват в Закона за автомобилните превози да отпадне ограничението за възраст 15 г. на таксиметровия автомобил Да си изкарате пак 30 годишните бангии, нали. Аз съм за.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: