Такситата - с двойни цени по празниците. Диспечерите ще предупреждават

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:43 / 15.12.2004
751
С двойно по-високи тарифи ще сурвакат такситата по празниците. Това е дългогодишна традиция и никой закон не може да я отмени, обясняват шофьорите на жълти коли. В Пловдив диспечерите ще предупреждават предварително по телефона, че между 22 ч на 31 декември и 6 ч на 1 януари показанията на таксиметровия апарат ще се умножават по две. В момента тарифите на радиотакситата в града са 35 ст./км дневна и 40 ст./км нощна, пише в-к "Стандарт".
Благоевградчани също са свикнали на таксиджийската сурвачка. От няколко години на Коледа и Нова година те се бъркат по-дълбоко в джобовете си, за да платят на жълтите автомобили. Ако някой се опъне на надутите цени, рискува да остане без превоз.
Нормално е шофьорите да гледат да изкарат повече пари, задето се трудят, когато другите купонясват. Лошото е, че инспекторите от ДАИ запразняват и не си мърдат пръста да санкционират своеволното повишаване на тарифите, коментират редовни клиенти на такситата.
Никой не може да задължи хората да плащат повече от това, което пише на касовия апарат. Само бакшишът не е забранен, но той се дава доброволно, коментира шефът на ДАИ в Пловдив Йордан Арабаджиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).