Такситата в Пловдив скочиха срещу идеята за внос на шофьори от Индия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:01 / 19.06.2024
7748
Против увеличението на квотите на таксиметровите автомобили в Пловдив са от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи (НАЗПТВ).

Тази позиция те изразиха в становището си относно "Проект за решение за определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници и квота от 2200 броя таксиметрови автомобили".

Членовете на Асоциацията са на мнение, че по този начин се създават условия и се подготвят гражданите за ново предложение за внасяне на таксиметрови шофьори от Индия в Пловдив. Това потвърди Володя Домашенко, съпредседател на НАЗПТВ. 

"Подобен лобистки подход подготвя почва и за следващо предложение - внасяне на необходимите таксиметрови шофьори от Индия. Вече Пловдив е първенец и в тази печална статистика, защото към днешна дата по-малко от 2000 шофьори имат удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил (УВЛТА) за пловдивска община, а само 1715 от тях упражняват тази все по-непривлекателна професия", споделят в становището си членовете на НАЗПТВ.

"Решително възразяваме срещу обвързването на задължителното, изискуемо от закона ежегодно актуализиране на границите на тарифите за таксиметров превоз с нечие инвестиционно намерение, прикрито като опит за подобряването на качеството на таксиметровите услуги! Крайно лаическа изглежда идеята за подобряване на качеството на таксиметровите услуги чрез механично увеличаване на квотата за разрешителни", пишат още от Асоциацията в становището си относно предложението.

Виж коментарите (2)

Още по темата (104):
20.06.2024 Вдигнаха тарифите на такситата в Пловдив
02.06.2024 Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличават броя на такситата в града?
16.05.2024 Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
26.04.2024 Пловдивчанка: Дадох 20 лева за такси, което е двойно на нормалното
09.03.2024 Посочиха най-сериозния проблем на такситата в Пловдив
08.03.2024 Такситата в Пловдив искат по-високи тарифи
Още новини от Новини от Пловдив:
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян
Първи кадри и информация за естеството на пожара на Младежкия хъл...
"Диана Експрес", Братя Аргирови, Мими Иванова и Нелина очакват пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).