Тази вечер в "Лъки Синема" се открива София Филм Фест в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:11 / 16.03.2006
1554
В продължение на 11 дни /от 16 до 26 март/ пловдивчани ще имат възможност да се докоснат до кино от висока класа. На фестивала в Пловдив ще бъдат представени 25 творби на световни режисьори. По-голямата част от тези филми повече няма да бъдат показвани в България. Лентите са специално селектирана част от програмата на софийското издание на СФФ, което започва седмица по-рано /9-19 март/. Пловдивските любители на седмото изкуство могат да им се насладят само ТУК и СЕГА:

Пловдив, кино Лъки Синема от 16 до 26 март

Започнал като тематично и локално кино-музикално събитие („купонът на годината”) София Филм Фест се превърна в най-мащабния международен филмов фестивал в България и един от най-важните кинофоруми на Балканите и в Източна Европа. Фестът с успех представя пред родните зрители най-актуалното от съвременното световно кино, както и българското кино пред света. Доказателство за това е членството му в Европейската координация на филмовите фестивали, Асоциацията CentEast на ключови филмови фестивали в Централна и Източна Европа, фигурирането в календара на ФИПРЕССИ (Международната асоциация на филмовата критика) и бъдещото членство във FIAPF (организация на най-авторитетните кинофестивали в света).

От три години фестивалът вече има свое издание в Бургас- “София филм фест На Брега”. А сега в годината на своето 10-то юбилейно издание СФФ стъпва и в Пловдив - “София филм фест в ПЛОВДИВ”.

За място на събитието е избрано кино Лъки Синема. Във фоайето млади актьори ще създават атрактивна творческа атмосфера и чрез забавни етюди ще разиграват снимане на филм, кастинг за роля. Публиката ще бъде въвличана в атракциите – в паузите между прожекциите зрителите ще могат да участват в жестомимични игри на филми и други ситуационни забавления. Фестивалът ще бъде открит с шоу-спектакъла “На крачка от Холивуд”, с участието на моделите на Анели Моделс. Организаторите са приготвили и други изненади за публиката. С всеки закупен билет зрителят ще получава и ваучер за една безплатна обиколка на пловдивската картинг-писта, а също и една игра на боулинг само срещу два лева. Предвидени са и карти с намаление. Прожекциите ще са от 18:30 и 21 часа. В събота и неделя и от 16 часа. Специалните гости на събитието в Пловдив ще коментират филмите заедно с публиката след всяка прожекция. Така ще се създаде вьзможност за емоционален контакт между зрители и артисти. За гости на фестивала сме поканили Стефан Данаилов, Цветана Манева, Крикор Азарян, Иван Андонов, Нери Терзиева, Рангел Вълчанов, Зорница София, Весела Казакова и други известни кинорежисьори, артисти, сценаристи.

Ето и някои от филмите, които ще бъдат показани в Пловдив:
"Детето", "Капоти", "Музиката на Истанбул", "Статски съветник", "Аз и ти и всички, които познаваме", "Ударът, който сърцето ми пропусна", "Последният Ткеши", "Пустият дом", "Три палми за двама пънкари и едно маце", "Бялата графиня"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).