Техническият университет в Пловдив открива учебната година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:21 / 19.09.2024
1175
Академичната 2024/2025 учебна година на Технически университет-София, Филиал Пловдив ще бъде открита с тържествена церемония на 24 септември в 10:00 ч. пред сградата на IV-ти учебен корпус на ул.“Цанко Дюстабанов“ 25.

На церемонията са поканени представители на държавната и местната власт, на средното образование , както и фирми-партньори на университета.

С решение на Академичното ръководство на Филиала изпълнителният директор на "Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев ще бъде удостоен с Почетен плакет за значителен принос в развитието на Технически университет-София, Филиал Пловдив и с Грамота за успешно сътрудничество.

По традиция, Директорът на Филиала доц. д-р инж. Никола Шакев ще връчи лично студентските книжки на първокурсниците, приети с максимален бал. След това, всички нови студенти ще прекрачат за първи път прага на университета с тържествен ритуал. След приключване на официалната церемония, младежите ще се срещнат с деканските и факултетните ръководства на отделните специалности.

Близо 400 са първокурсниците, които тази година ще се обучават редовно във Филиала на Технически университет-София. Други 100 са избрали да учат в задочна форма. От академичното ръководство отчитат стопроцентово изпълнение на държавния-план прием във всичките 13 редовни и 4 задочни специалности на висшето училище.

За улеснение на новоприетите студенти, в сайта на университета www.tu-plovdiv.bg, в секция "Студенти“ е публикуван "Наръчник на първокурсника. Той съдържа важна информация за организацията на учебния процес и ценни съвети за всички първокурсници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал до Plovdiv24.bg: Натъпкани сме като прасета, ще се задушим...
Пловдивчанин повдигна ризата на мъж, разкри измама на мафията от ...
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в гра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).