"Топлофикация Пловдив" ще модернизира преносната мрежа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:57 / 21.03.2006
920
"Топлофикация Пловдив" ЕАД планира доставки на оборудване и суровини, както и мащабни ремонти през 2006 г. Това става ясно от предварителните обявления за откриване на обществени поръчки, публикувани в електронния регистър на Агенцията по обществени поръчки. Общата стойност на планираните поръчки възлиза на 10.5 млн. лв. без ДДС, а след облагането сумата достига до 12.6 млн. лв.

Публикуването на предварителните обявления не задължават дружеството да открие процедурите през тази година според разпоредбите на Закона за обществени поръчки, а показва намеренията на възложителя.

"Топлофикация Пловдив" планира да направи реконструкция и да модернизира водната преносна система на дружеството. Това е най-мащабната сред планираните поръчки, като предварителната й стойност без ДДС, посочена в обявлението, е определена на 9.7 млн. лв. Компанията оперира на водна топлопреносна мрежа по трасе с дължина от 146 км според информация от интернет страницата на топлофикационното предприятие. Изпълнителят на реконструкцията на водната мрежа, както и на другите поръчки ще бъде избран чрез открита процедура.

Други по-малки поръчки, които компанията възнамерява да осъществи, са подмяната на топлоизолацията на подаващи и връщащи магистрални топлопроводи към мрежата на ТЕЦ "Пловдив-север", както и изграждането на нови абонатни станции. За изпълнението на двете поръчки "Топлофикация Пловдив" предвижда 220 хил. лв. без ДДС. Други реконструкции, които също са посочени в предварителните обявления на дружеството, са за модернизирането на старите абонатни станции на компанията. В това число влизат подмяната на топлообменници и монтажът на ултразвукови разходомери. Предприятието обслужва жилищните и комунални сгради в района на Пловдив чрез общо 1647 абонатни станции.

Компанията ще обяви поръчка и за доставката и монтажа на инвертор, за който са заделени 170 хил. лв.

"Топлофикация Пловдив" възнамерява да модернизира и системите си за управление. Компанията е предвидила 60 хил. лв. за началото на строителството на първи етап от изграждането на система СКАДА в топлофикационен район Север. Мрежата на компанията е разделена на два топлофикационни района - Север и Юг, където основните съоръжения, които оперират, са ТЕЦ "Пловдив-север" и отоплителна централа "Пловдив-юг".

Сред по-малките поръчки, които топлофикацията планира, са ремонт и поддръжката на електрокари, автокари и мотокари, доставка на промишлен газьол и на 50% натриева основа и солов разтвор, както и сервизна поддръжка на цялата компютърна и офис техника на дружеството.


Дружеството е подобрило финансовите си резултати през 2005 г. Нетната печалба за миналата година възлиза на 1.5 млн. лв. при 12 хил. лв. за предходната година, сочи финансовият отчет на компанията. Приходите й от обичайната дейност запазват нивото си от 28 млн. лв. и за двете години, а средствата, разходвани за материали, намаляват с около 3 млн. лв. Вземанията от клиенти и доставчици са се понижили с 2 млн. лв. до 13 млн. лв. Информацията е на в."Дневник".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).