ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Топлофикация Пловдив" ще модернизира преносната мрежа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:57 / 21.03.2006Коментари (2)926
©
"Топлофикация Пловдив" ЕАД планира доставки на оборудване и суровини, както и мащабни ремонти през 2006 г. Това става ясно от предварителните обявления за откриване на обществени поръчки, публикувани в електронния регистър на Агенцията по обществени поръчки. Общата стойност на планираните поръчки възлиза на 10.5 млн. лв. без ДДС, а след облагането сумата достига до 12.6 млн. лв.

Публикуването на предварителните обявления не задължават дружеството да открие процедурите през тази година според разпоредбите на Закона за обществени поръчки, а показва намеренията на възложителя.

"Топлофикация Пловдив" планира да направи реконструкция и да модернизира водната преносна система на дружеството. Това е най-мащабната сред планираните поръчки, като предварителната й стойност без ДДС, посочена в обявлението, е определена на 9.7 млн. лв. Компанията оперира на водна топлопреносна мрежа по трасе с дължина от 146 км според информация от интернет страницата на топлофикационното предприятие. Изпълнителят на реконструкцията на водната мрежа, както и на другите поръчки ще бъде избран чрез открита процедура.

Други по-малки поръчки, които компанията възнамерява да осъществи, са подмяната на топлоизолацията на подаващи и връщащи магистрални топлопроводи към мрежата на ТЕЦ "Пловдив-север", както и изграждането на нови абонатни станции. За изпълнението на двете поръчки "Топлофикация Пловдив" предвижда 220 хил. лв. без ДДС. Други реконструкции, които също са посочени в предварителните обявления на дружеството, са за модернизирането на старите абонатни станции на компанията. В това число влизат подмяната на топлообменници и монтажът на ултразвукови разходомери. Предприятието обслужва жилищните и комунални сгради в района на Пловдив чрез общо 1647 абонатни станции.

Компанията ще обяви поръчка и за доставката и монтажа на инвертор, за който са заделени 170 хил. лв.

"Топлофикация Пловдив" възнамерява да модернизира и системите си за управление. Компанията е предвидила 60 хил. лв. за началото на строителството на първи етап от изграждането на система СКАДА в топлофикационен район Север. Мрежата на компанията е разделена на два топлофикационни района - Север и Юг, където основните съоръжения, които оперират, са ТЕЦ "Пловдив-север" и отоплителна централа "Пловдив-юг".

Сред по-малките поръчки, които топлофикацията планира, са ремонт и поддръжката на електрокари, автокари и мотокари, доставка на промишлен газьол и на 50% натриева основа и солов разтвор, както и сервизна поддръжка на цялата компютърна и офис техника на дружеството.


Дружеството е подобрило финансовите си резултати през 2005 г. Нетната печалба за миналата година възлиза на 1.5 млн. лв. при 12 хил. лв. за предходната година, сочи финансовият отчет на компанията. Приходите й от обичайната дейност запазват нивото си от 28 млн. лв. и за двете години, а средствата, разходвани за материали, намаляват с около 3 млн. лв. Вземанията от клиенти и доставчици са се понижили с 2 млн. лв. до 13 млн. лв. Информацията е на в."Дневник".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
happy man
на 21.03.2006 г.
0
 
 
Слава Богу че си нямам там където живея нищо общо с тези крадци от Топлофикация!
Заложник
на 21.03.2006 г.
0
 
 
Как може предприятие, на което предстои приватизация,да инвестира чужди пари(народни).Всички знаем как се харчат такива,немъчени пари!Известен трик,после ще я купят на старо съшите маймуни,които и сега крадат хората.Така ще бъде,докато си траем!!!Пладнешки разбойници!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
Шахматни състезания
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Арестуваха певицата Диона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: